Coreea de Nord spune că lansarea ratată a satelitului militar a fost „cel mai grav eșec”

Data publicării:
reuniune coreea de nord
Coreea de Nord a transmis că lansarea ratată a satelitului militar a fost „cel mai grav eșec”. FOTO: Profimedia Images

Coreea de Nord a precizat că lansarea ratată a satelitului militar de luna trecută a fost „cel mai grav eșec” în cadrul ultimei reuniuni-cheie a partidului de guvernământ, a relatat luni presa de stat KCNA, potrivit Reuters.

Reuniunea plenară lărgită a avut loc între vineri și duminică, ordonând lucrătorilor și cercetătorilor să analizeze lansarea eșuată a satelitului militar și să se pregătească pentru o alta în viitorul apropiat.

Cei care s-au ocupat de lansarea satelitului au fost „aspru criticați”, se arată în raport.

„Noua rachetă cu vehicul de satelit, Chollima-1, s-a prăbuşit în Marea de Vest deoarece a pierdut propulsia din cauza unei porniri anormale a motorului de la etapa a doua, după ce prima etapă a fost separată în timpul zborului normal”, se arată într-o declaraţie a KCNA.

Coreea de Nord a promis, de asemenea, că va continua să își dezvolte capacitatea nucleară și să își consolideze solidaritatea cu alte țări care se opun la ceea ce a numit „strategia SUA pentru supremația mondială”.

În cadrul reuniunii s-a discutat, de asemenea, despre asigurarea autosuficienței în ceea ce privește aprovizionarea cu alimente prin creșterea producției agricole a țării și atingerea obiectivului anual de producție de cereale.

La începutul acestui an, Ministerul Unificării din Coreea de Sud a declarat că situația alimentară din Nord „pare să se fi deteriorat”.

Țara izolată este supusă unor sancțiuni internaționale stricte din cauza programelor sale de arme nucleare și de rachete balistice, iar economia sa a fost afectată și mai mult de închiderea granițelor, ca urmare a izbucnirii pandemiei de Covid-19.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri