Video Corespondență Digi24 din Ashkelon. Israelienii încearcă să readucă la viață zonele bombardate de teroriștii Hamas

Data actualizării: Data publicării:
cileacu
Jurnalista Digi24 Cristina Cileacu este în orașul Așkelon din Israel. foto: Digi24

Hamas nu se va opri la distrugerea Israelului, spune un comandant al teroriștilor, într-un videoclip care a reapărut în mediul online. Vor să ocupe întreaga planetă, să domine lumea, așa cum spune o profeție în care cred teroriștii. Filmarea este veche de aproape un an de zile și vorbește despre implementarea unui sistem în care nu există creștini pe lume și nici crime împotriva arabilor. Jurnalista Digi24 Cristina Cileacu este în Ashkelon și ne vorbește despre această amenințare a teroriștilor Hamas.

Cristina Cileacu, jurnalist Digi24: Sunt în una dintre cele două piețe din Ashkelon, care în weekend a explodat. Astăzi este marți, iar oamenii au început să aducă marfă pentru a redeschide piața, asta pentru că viața merge înainte și oricât de tare s-ar strădui teroriștii Hamas să elimine atât evreii, cât și creștinii, iată că nu le reușește.

Lupta cu terorismul așa se câștigă, ducându-ți viața mai departe. Ceea ce anunță teroriștii sunt doar mesaje de propagandă care să le aducă mai mulți adepți și pun totul în seama Coranului și a islamului, care este o religie a păcii, nu una care te îndeamnă să omori oameni.

Am difuzat și noi la Digi24 o serie de interviuri cu teroriștii capturați de autoritățile israeliene, în care aceștia explicau foarte clar ce instrucțiuni au primit: să ocupe kibbutz-urile de la granița Fâșiei Gaza și să elimine pe toată lumea de acolo. Spuneau că dacă se întorceau în Gaza cu israelieni răpiți, primeau recompensă câte un apartament și 10.000 de dolari, așa li s-a promis. Atât valorează viața unui israelian în ochii teroriștilor Hamas.

Cu toate aceștia, toți au recunoscut că au fost păcăliți și că în Coran nu există astfel de îndemnuri. Acest tip de propagandă pe care teroriștii Hamas îl fac a adunat acești adepți de care se scapă foarte greu pentru că propaganda continuă și tot ce înseamnă rostologlire pe internet a acestor mesaje care nu au nimic în comun cu umanitatea, cu pace și nici cu religia. Chiar și teroriștii recunosc că în Coran nu scrie așa ceva, că trebuie să omori, mai ales copii sau femei.

Între timp, celebra actriță israeliană Gal Gadot i-a scris o scrisoarea președintelui Joe Biden în care îi cere să se implice tot mai mult în eliberarea ostaticilor. Scrisoarea a fost semnată de mai mulți actori de la Hollywood, majoritatea de origini evreiești.

În partea opusă, trebuie să vorbim despre civilii din Gaza. Bombardamentele continuă, Hamas este dornic să distrugă ce mai poate să mai distrugă, iar din această cauză suferă și civilii. Una dintre reușitele zilei de ieri este că americanii au reușit să convingă ambele părți implicate să mențină un flux continuu de ajutoare umanitare. Camioanele cu alimente și medicamente oprite în punctul de trecere Rafah sunt verificate de israelieni, pentru ca pe teritoriul Fâșiei Gaza să nu mai intre arme care ar putea și folosite împotriva lor.

Chiar dacă numărul camioanelor care trec zilnic pe la Rafah nu este unul mare, este un pas înainte. Ideea este să se mențină acest flux constant, pentru că toți civilii din Fâșia Gaza au nevoie de ajutoare. Vorbim despre o catastrofă umanitară iar populația civilă nu are nicio vină că Hamas are astfel de idei și visează să domine lumea pentru că așa li s-a arătat în vis. Nimeni nu este profet și religia nu are legătură cu această situație clară de terorism.

Continuă și intervenția Qatarului pentru eliberarea ostaticilor ținuți de Hamas. De altfel, emirul din Qatar a făcut un apel la Israel să se potolească cu bombardamentele pentru că i-ar ajuta mai mult la negocieri. Trebuie menționat că în Qatar este și liderul Hamas, deci Qatar este într-o poziție de echilibristică diplomatică, pentru că este în relații și cu SUA și cu Hamas.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri