„Cred că am fost otrăvită”. Jurnalista rusă care a criticat războiul s-a „îmbolnăvit brusc”. Procurorii francezi au deschis o anchetă

Data publicării:
Marina Ovsianikova
Marina Ovsianikova, jurnalista rusă care a criticat războiul din Ucraina, se teme că a fost otrăvită, după ce s-a îmbolnăvit brusc în această săptămână. FOTO: Profimedia Images

Marina Ovsianikova, jurnalista rusă care a criticat războiul din Ucraina, se teme că a fost otrăvită, după ce s-a îmbolnăvit brusc în această săptămână. Ea ar fi cerut ajutor, după ce „s-a prăbușit în fața casei sale din Paris”. Procurorii francezi au deschis o anchetă, transmite Politico.

Ovsianikova ar fi cerut ajutor joi după-amiază „pentru că s-a prăbușit în fața casei sale din Arondismentul 6 și se temea că a fost otrăvită”, a declarat un purtător de cuvânt al Curții Penale din Paris.

Procuratura din Paris a declarat că a deschis o anchetă asupra incidentului, iar poliția ar fi examinat apartamentul ei.

Ovsianikova, care a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume în martie anul trecut, când a denunțat războiul Moscovei împotriva Ucrainei în timpul unei transmisiuni TV rusești în direct, a rămas sub supraveghere medicală joi, dar starea ei s-a îmbunătățit, potrivit autorităților.

MARINA OCSYANNIKOVA, an editor on Russian Channel One TV programme, protests the war in Ukraine during a news programme on the evening of 14 March 2022. It vreads "No war. Stop the war, Don't believe the propaganda. They lie to you here, Russians agains
Ovsianikova a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume în martie, anul trecut, când a denunțat războiul Moscovei împotriva Ucrainei în timpul unei transmisiuni TV rusești în direct. FOTO: Profimedia Images

Jurnalista a fost condamnată, la începutul lunii, la opt ani și jumătate de închisoare.

Ovsianikova se află în afara Rusiei, în prezent. Ea a fost condamnată pentru „răspândirea de informații false” despre armata rusă, ca urmare a protestului ei de la Kremlin, din iulie 2022.

Conform site-ului independent de știri Sota, tribunalul i-a pus, de asemenea, interdicției Marinei Ovsianikova de a mai conduce site-uri sau conturi media timp de patru ani.

În august 2022, ea a fost plasată în arest la domiciliu pentru „răspândirea de informații false despre armata rusă” după ce a mers la Kremlin cu un poster pe care scria „Câți copii trebuie să mai moară în Ucraina ca să vă opriți?”.

De atunci, jurnalista a părăsit Rusia și a fost pusă pe lista de urmărire generală a regimului Putin.

Conform unui post rusesc, ea s-ar afla în Franța, în prezent. Ovsianikova a denunțat verdictul tribunalului drept „absurd și motivat politic”, precizând și că nu renunță la afirmațiile ei din 2022. Anterior, ea a mai fost amendată în Rusia pentru „discreditarea armatei ruse”.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri