Cum câștigă filipinezii criptomonede crescând animale de companie într-un joc video

Data actualizării: Data publicării:
un cuplu in varsta se uita intr-un telefon mobil
Filipinezii câștigă criptomonede în timpul pandemiei jucând un joc video. Foto: YouTube/ Play-to-earn

Locuitorii orașului Cabanatuan, la nord de Manila, au găsit o modalitate unică de a depăși dificultățile provocate de pandemie - jocurile video. Dar jocurile nu sunt doar pentru distracție, ci aduc și venituri, scrie CNBC, potrivit Mediafax.

Axie Infinity, jocul creat de SkyMavis, permite jucătorilor să câștige venituri prin non-fungible tokens (NFT) și criptomonede, crescând și tranzacționând animale de companie digitale numite Axies.

Un mini documentar, lansat în această săptămână pe YouTube urmărește mai mulți filipinezi care joacă jocul - o mamă, trei tineri antreprenori, un absolvent de facultate, un taximetrist, un cuplu în vârstă, precum și unul dintre primii locuitori din orașul Cabanatuan care a descoperit Axie Infinity.

60.000 de filipinezi își cresc veniturile cu ajutorul jocului video

Fenomenul care a început vara trecută a explodat după ce un articol publicat de Coindesk în august a stimulat semnificativ baza de jucători, potrivit documentarului. Aproape 60.000 de oameni joacă acum Axie Infinity.

Jocul nu cunoaște granițe, dar a decolat cu adevărat în Filipine, care a fost puternic lovită de pandemie. PIB-ul s-a contractat cu 9,6% în 2020, cel mai mare declin anual înregistrat de când a început colectarea datelor în 1946, potrivit IHS Markit. Aceeași cercetare a constatat că aproximativ 26 de milioane de oameni - aproape un sfert din populație - au fost afectați de cele mai recente restricții.

„La început nu eram convins că acest joc aduce câștiguri, dar l-am încercat”, spune un jucător în documentar. „Din cauza pandemiei, nu avem mijloace de a câștiga. De aceea s-a răspândit în orașul Cabanatuan".

Un cuplu în vârstă, proprietari de magazin, se joacă în timp ce lucrează. „În timp ce sunt în magazin, mă joc”, a spus soțul, care are 75 de ani.

În economia jocului, NFT-urile sunt folosite pentru a tranzacționa animalele de companie sau SLP-uri (small-love potions), care ajută animalele să crească. Animalele de companie sau SLP-urile pot fi vândute pentru criptomonede, care apoi pot fi schimbate în moneda locală.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri