Cum face Kremlinul legătură între teroriștii jihadiști și Ucraina. Peskov: Zelenski e un „evreu un pic special”

Data publicării:
Dmitri Peskov
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Foto: Profimedia Images

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinul, a declarat că Volodimir Zelenski este „un evreu un pic special”, ca răspuns la o întrebare despre atacul terorist de la sala de concerte Crocus, despre care oficiali de rang înalt ai regimului de la Kremlin susțin că a fost „pus la cale” de Ucraina. Mai mulți acoliți ai lui Putin, printre care Dmitri Medvedev și Nikolai Patrușev, au acuzat Ucraina că s-a aflat în spatele atacului, în ciuda faptului că gruparea jihadistă ISIS-K a revendicat atacul.

Regimul criminal de la Kremlin continuă cu acuzațiile sale ridicole de „nazism” la adresa Ucrainei și guvernului său, retorică pe care a folosit-o pentru a-și justifica războiul de distrugere a statului vecin.

„Ei bine, acolo este un evreu un pic special. Un evreu care, în multe privinţe, dă dovadă de simpatie şi înclinaţie pentru spiritul naţionalist care pătrunde în liderii regimului de la Kiev”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Vladimir Putin a recunoscut, luni, la trei zile după atac şi după revendicarea grupării ISIS-K, că masacrul a fost comis de jihadiști, dar a insistat din nou în privința unei piste ucrainene, afirmând că cei patru atacatori, cetăţeni tadjici, încercau să ajungă în Ucraina. Peskov a refuzat să ofere detalii despre subiect.

„Când anchetatorii consideră că este oportun şi posibil, informaţiile vor fi furnizate, desigur”, a spus el. „În timp ce ancheta este în desfăşurare, autorităţile nu îşi pot permite să facă nicio declaraţie pe acest subiect”, a adăugat Peskov.

Propagandista Margarita Simonian, şefa postului Russia Today, a negat public implicarea ISIS şi a acuzat Ucraina şi pe preşedintele Zelenski că au organizat atacul de la Crocus City Hall. La rândul său, Vladimir Putin a afirmat, marţi, că atacul de la Moscova se înscrie în logica Ucrainei, pe care a acuzat-o între altele că a recreat „tineretul hitlerist”.

Online, meme-urile au luat în derâdere declaraţiile rușilor despre presupusa legătură dintre Ucraina şi teroriștii jihadiști. Într-o astfel de postare se putea vedea un portret al lui Zelenski, cu barbă şi purtând un turban, însoţit de cuvintele: „conform propagandei de la Kremlin, Ucraina este acum un stat islamist neonazist gay, condus de un evreu”. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri