Galerie Foto Cum se pregătesc ucrainenii să-și apere orașele de armata lui Putin. Femeile fac cockteiluri Molotov, spitalele sunt baricadate

Data actualizării: Data publicării:
Russian - Ukrainian war in Kramatorsk, Ukraine - 28 Feb 2022
Femeile din orașul Kramatorsk pregătesc cockteiluri Molotov. Foto: Profimedia Images

Ucrainenii se pregătesc de o invazie masivă a armatei Federației Ruse, după ce în ultimele zile în mai multe orașe din țară s-au dus lupte grele între forțele ucrainene și cele rusești. Armata lui Putin a atacat cu rachete și a intrat în unele orașe din sud-est și nord cu trupe și tehnică militară. O parte dintre atacuri au fost respinse de ucraineni. În Kiev, rușii au ajuns doar la periferia capitalei, însă un convoi lung de 64 de kilometri cu tehnică militară se află la marginea orașului.

În fața unui atac de proporții, cu trupe terestre și lovituri aeriene, ucrainenii se pregătesc pentru a întâmpina armata lui Putin. În timp ce locuitorii mai multor orașe au blocat, cu mâinile goale, tancurile rusești să intre în localitățile lor, în alte orașe ale țării, bărbații se antrenează, în timp ce femeile pregătesc cockteiluri Molotov.

Capitala Kiev devine o fortăreață, în imaginile de pe străzile pustii ale orașului fiind observate pregătirile pentru un atac masiv al rușilor. În gara din Kiev, femei și copii încearcă cu disperare să prindă un tren pentru a pleca din oraș. Unii folosesc mașinile pentru a scăpa din calea războiului. Femei și copii pleacă plângând, în urmă rămânând bărbații, soți, fii sau frați, pentru a apăra Ucraina de invazia rusească.

Locuitorii din Uzhhorod pregătesc cockteiluri Molotov. Foto: Profimedia Images
Locuitorii din Uzhhorod pregătesc cockteiluri Molotov. Foto: Profimedia Images

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri