Cum sunt alese majoretele din „armata frumuseților”. O dezertoare din Coreea de Nord dezvăluie la ce sunt supuse fetele înainte

Data publicării:
U.S. Vice President Mike Pence Visits South Korea - Day 3
GANGNEUNG, SOUTH KOREA - FEBRUARY 10: North Korean cheerleaders perform during a visit by United States Vice President Mike Pence to Gangneung Ice Arena on February 10, 2018 in Gangneung, South Korea. Mr Pence is on the final day of a three day visit to South Korea where he watched last night's opening ceremony in close proximity to North Korea's ceremonial head of state Kim Yong-nam and Kim Jong-un's sister, Kim Yo-jong. (Photo by Carl Court/Getty Images)

O fostă majoretă din Coreea de Nord a descris cum a fost îndoctrinată de propaganda regimului de la Phenian, pentru a ajuns în echipa trimisă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, în Coreea de Sud. Echipa de majorete, supranumită „armata de frumuseți”, a pus în scenă reprezentații cu o coregrafie perfectă până la cel mai mic detaliu, scrie The Telegraph.

U.S. Vice President Mike Pence Visits South Korea - Day 3
Foto: Guliver/Getty Images

Han Seo-hee, o majoretă din echipa Coreei de Nord, care locuiește acum în Coreea de Sud, după ce a reușit să dezerteze, povestește că a fost antrenată „psihologic” pentru a promova ideologia Coreei de Nord. Ea susține că singurul scop pentru care echipa de majorete a fost trimisă la Jocurile Olimpice este acela de a manipula politic.

Într-un interviu acordat BBC, Seo-hee spune că majoretele sunt selectate din universitățile de elită și din familiile înstărite și loiale regimului de la Phenian. Ele sunt învățate apoi să promoveze ideologia nord-coreeană și agenda naționalistă a lui Kim Jong-un.

„Eram separate pentru diferite tipuri de exerciții psihologice. Ni se spunea că nu ar trebui să fim surprinse sau șocate de cum se trăiește într-o altă țară. În special, scopul acestor antrenamente era să nu uităm țara din care venim, nici măcar pentru un minut. Nu eram acolo doar pentru a face galerie echipelor, ci pentru a intra în inima inamicului”, spune tânăra.

Regimul din Coreea de Nord a trimis la Olimpiada de Iarnă, care are loc în Coreea de Sud, o delegație în care majoretele sunt mai numeroase decât sportivii. Tinerele au pus în scenă aceeaşi reţetă pe care o vedem la toate festivităţile comuniste: sincronizare perfectă şi entuziasm exagerat. E un spectacol care fascinează şi şochează, în acelaşi timp.

Seamănă cu un detaşament militar pentru că acţionează la comandă şi după reguli stricte. Nimic nu e la întâmplare pentru cele 229 de tinere trimise de regimul comunist să-i susţină pe sportivii nord-coreeni la Olimpiada de Iarnă.

În tribune, fiecare gest e calculat, toate se mişcă în acelaşi ritm şi de aceea i-au fascinat pe ceilalţi spectatori. La primele lor apariţii, au captat atenţia mai mult decât sportivii. Sud-coreenii s-au grăbit să le fotografieze, dar nu au putut interacţiona cu ele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri