Curtea Constituţională a Rusiei a declarat constituțională anexarea teritoriilor din Ucraina

Data publicării:
putin la birou semnaeaza acte
Vladimir Putin a semnat un decret care îi obligă pe membrii formaţiunilor paramilitare să jure „fidelitate” și „loialitate” față de Rusia. Foto: Profimedia Images

Curtea Constituţională rusă a declarat legale tratatele de anexare de teritorii ucrainene, semnate vineri la Kremlin de preşedintele Vladimir Putin şi de liderii separatişti ai regiunilor ucrainene ocupate - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Curtea Constituţională „recunoaşte că tratatul internaţional semnat între Rusia” şi Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie „este în consonanţă cu Constituţia Federaţiei Ruse”, se menţionează în fiecare dintre cele patru avize legale publicate de tribunal pe pagina sa web, porivit AFP,o=peluată de Agerpres.

Curtea Constituţională a Federaţiei Ruse a admis sâmbătă spre analiză solicitarea prezentată de preşedintele Vladimir Putin.

Tribunalul confirmase sâmbătă pe pagina sa de internet că urma să studieze constituţionalitatea celor patru solicitări transmise în cursul dimineţii de locatarul de la Kremlin.

Vladimir Putin a semnat decretele prin care a anexat ilegal teritoriilor ocupate din Ucraina la Rusia, după referendumurile-farsă ilegale pe care rușii le-au organizat de-a lungul săptămânii care a trecut.

Reacția Occidentului fost unanimă în a respinge referendumurile ilegale organizate de Rusia în Ucraina.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri