Cutremur de 5,7 în Iran. Sute de oameni au fost răniți

Data actualizării: Data publicării:
harta cutremur iran
Cutremur de 5,7 în Iran. Sute de oameni au fost răniți. FOTO: Twitter

Un seism cu magnitudinea 5,7 care s-a produs miercuri în nord-vestul Iranului a provocat rănirea a sute de persoane, potrivit autorităţilor sanitare citate de televiziunea de stat, informează Reuters.

ACTUALIZARE 14.50. Bilanțul persoanelor rănite în urma cutremurului a crescut și a depășit 500. 

Seismul şi replicile care au urmat ''au distrus 50 de case şi au avariat alte 500 în 12 sate din provincie''.

Televiziunea de stat a difuzat înregistrări cu distrugerile provocate de seismul care s-a produs în jurul orei locale 3:30 (00:00 GMT). Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă din această ţară, Mojtaba Khaledi, a declarat pentru postul de televiziune publică că electricitatea şi apa au fost întrerupte în satele din vecinătatea oraşelor Salmas şi Khoy, în apropiere de epicentrul seismului.

Iranul se află la intersecţia mai multor plăci tectonice şi înregistrează o activitate seismică frecventă.

Știrea inițială

Epicentrul cutremurului a fost localizat în apropierea oraşului Khowy din provincia Azerbaidjanul de Vest.

Serviciul pentru urgenţe medicale din Khowy a anunţat că "276 de persoane au fost rănite până în prezent, dintre care 68 au fost internate cu fracturi minore", potrivit televiziunii de stat.

Seismul s-a produs la o distanţă de aproximativ 11,6 kilometri de Khowy, la o adâncime de 10 kilometri, conform Institutul american de geofizică (USGS).

Centrul German de Cercetare în Geoştiinţe (GFZ) a anunţat anterior că seismul a avut magnitudinea 5,5 şi s-a produs în apropierea regiunii frontaliere Armenia-Azerbaidjan-Iran. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri