De la fiică ilegitimă, la prințesă a Belgiei. Delphine Boel a primit oficial titlul princiar după 7 ani de luptă în justiție

Data publicării:
Artista plastică Delphine Boel, în vârstă de 52 de ani, va purta numele de familie Saxe-Cobourg, cel al familiei regale.
Artista plastică Delphine Boel, în vârstă de 52 de ani, va purta numele de familie Saxa-Cobourg, cel al familiei regale belgiene Foto: Profimedia

Victorie uriașă în instanță pentru fiica ilegitimă a fostului rege al Belgiei Albert al II-lea. Artista Delphine Boel a primit oficial titlul de prințesă, potrivit unei decizii luate joi de Curtea de Apel din Bruxelles. Este la propriu încoronarea a șapte ani de luptă în justiție pentru stabilirea paternității.

În ianuarie, un test ADN a dovedit că Albert al II-lea este tatăl său, deși fostul monarh a pretins întotdeauna contrariul. Acum artista belgiană, născută din relația extraconjugală pe care mama ei a avut-o timp de 18 ani cu fostul rege, va lua numele de familie al tatălui biologic, iar cei doi copii ai săi vor beneficia de titluri regale. Artista plastică Delphine Boel, în vârstă de 52 de ani, va purta numele de familie Saxa-Cobourg, cel al familiei regale.

Albert al II-lea a abdicat în 2013 și mai are trei copii. Fiul cel mare, Philippe, e în prezent regele Belgiei.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri