Donald Trump a autorizat în regim de urgență tratamentul cu plasmă. "Sunt bucuros să fac acest anunț istoric"

Data publicării:
Tratamentul cu plasma, autorizat de urgenta in SUA
Foto: Guliver / Getty Images

Statele Unite au aprobat folosirea transfuziilor de plasmă de la oamenii care s-au vindecat de COVID-19 pentru tratarea acestei boli.  Decizia a venit după ce Donald Trump a pus presiune pe agenția americană a medicamentelor, care se ocupă de validarea noilor terapii.

"Așteptam să fac asta de mult timp. Sunt bucuros să fac un anunț istoric pentru lupta noastră cu coronavirusul, anunț care va salva nenumărate vieți. FDA a emis o autorizație de urgență pentru un tratament numit plasmă de la convalescenți. S-a dovedit că reduce mortalitatea cu 35%, un număr incredibil", a declarat liderul de la Casa Albă, potrivit The Guardian.

Președintele i-a acuzat pe unii oficialii FDA că ar conspira să amâne lansarea unor tratamente salvatoare până după alegerile din noiembrie. 

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat deja transfuzia de plasmă de la persoanele vindecate de coronavirus, dar în anumite condiţii, în cadrul testelor clinice sau pentru bolnavii aflaţi într-o situaţie disperată. Potrivit cotidianului Washington Post, peste 70.000 de pacienţi au primit deja o transfuzie de plasmă recoltată de la persoane convalescente.

Plasma de la persoanele vindecate conține anticorpi, iar o transfuzie ajută corpul bolnavilor să lupte mai bine cu boala. Această terapie este deja folosită în mai multe țări, inclusiv în România.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri