Video Donald Trump a lansat un cântec împreună cu atacatorii de la Capitoliu care au ajuns la închisoare

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump susţine un discurs pe 16 iunie 2015
Donald Trump a înregistrat un cântec împreună cu atacatorii de la Capitoliu care sunt acum la închisoare. Foto: Profimedia Images

Donald Trump a lansat vineri un cântec în care poate fi auzit recitând jurământul de credință pentru Statele Unite în timp ce pe fundal cântă mai mulţi bărbați care sunt acum închiși pentru atacul de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021, scrie The Guardian.

Cântecul, intitulat "Dreptate pentru toţi", care îi are ca autori pe Donald Trump şi "Corul din Închisoare J6" a fost publicat pe mai multe platforme de streaming.

Însă premiera a avut loc pe un podcast găzduit de Steve Bannon, un activist de extremă dreaptă care a fost preşedintele de campanie al lui Trump şi strateg la Casa Albă.

Melodia durează aproximativ două minute şi jumătate şi se încheie cu scandarea "SUA".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lansarea cântecului alături de atacatorii de la Capitoliu este doar ultima acţiune dintr-un şir mai lung în care Trump, care a anunţat că va candida pentru un nou mandat la Casa Albă, pare că îşi asumă ca pe un lucru pozitiv atacurile din 6 ianuarie 2021, în care au murit cinci persoane.

La nivel declarativ, cântecul are scopul de a strânge bani pentru familiile celor închişi.

Potrivit Forbes, corul a fost format din aproximativ 20 de deţinuţi de la o închisoare din Washington DC, care au fost înregistraţi cântând la telefonul închisorii.

Publicarea cântecului vine la o zi după ce Departamentul american de justiţie a anunţat că Trump nu beneficiază de imunitate în procesele civile în care este acuzat că a incitat atacul de la Capitoliu.

Înainte de atacurile din 6 ianuarie 2021, Trump, care pierduse alegerile dar susţinea că a fost victima fraudei electorale, a transmis mai multe mesaje, într-un discurs, despre care opozanţii săi spun că au fost incitări la violenţă.

"Luptăm! Luptăm cu îndârjire, iar dacă voi nu veţi lupta, nu veţi mai avea o ţară. (...) Nu vă veţi recupera niciodată ţara dacă daţi dovadă de slăbiciune, trebuie să arătaţi forţă şi trebuie să fiţi puternici", sunt câteva dintre mesajele transmise de Trump înainte ca suporterii săi să atace Capitoliul.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri