Donald Trump l-a dat afară pe directorul unei agenții care a contestat fraudarea alegerilor din SUA

Data actualizării: Data publicării:
donald trump
Donald Trump a acuzat în repetate rânduri fraudarea scrutinului prezidențial din SUA. Foto: Profimedia Images

Donald Trump a anunțat că l-a concediat pe Chris Krebs, şeful Agenţiei pentru securitatea infrastructurii şi securitate informatică, care a contestat acuzaţiile de fraudare a scrutinului prezidenţial aduse de liderul de la Casa Albă.

Anunțul a fost făcut pe Twitter de președintele în funcție al Statelor Unite, după ce agenția condusă de Krebs a numit alegerile din SUA din noiembrie 2020 "cele mai sigure din istoria americană", scrie dpa, citat de Agerpres.

"Declaraţia recentă a lui Chris Krebs privind securitatea alegerilor din 2020 a fost extrem de inexactă, deoarece au existat nereguli şi fraude masive", a scris preşedintele Trump."Prin urmare, Chris Krebs a fost demis din funcţia de director al agenţiei pentru securitatea infrastructurii şi securitate informatică, cu efect imediat".

La rândul său, Krebs a apelat, de asemenea, la Twitter pentru a respinge afirmaţiile false de fraudă electorală, des promovate de Donald Trump.

În calitate de director al agenţiei, Krebs a fost unul din înalţii oficiali americani care a contribuit la asigurarea securizării infrastructurii de votare faţă de riscul unor imixtiunii externe sau a unor fraudelor interne.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri