Donald Trump spune că dacă era el preşedinte nu ar fi fost război în Ucraina. "Chiar şi acum aş negocia pacea în 24 de ore"

Data publicării:
Donald Trump susţine un discurs de campanie.
Donald Trump intenţionează să candideze din nou la preşedinţie în 2024. Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că dacă ar fi fost el la Casa Albă războiul din Ucraina nu ar fi început niciodată şi a adăugat că dacă ar fi din nou preşedinte poate negocia pacea în doar 24 de ore, informează Agerpres.

Donald Trump, care intenţionează să candideze din nou la preşedinţie şi a început deja evenimentele de campanie a făcut aceste delcaraţii într-o serie de mesaje video.

"Dacă aş fi eu preşedinte, războiul Rusia-Ucraina nu ar fi avut loc niciodată. (...) Nici într-un milion de ani. Dar chiar şi acum, dacă aş fi eu preşedinte, aş putea negocia în 24 de ore încheierea acestui război oribil care se intensifică rapid", a susţinut Trump.

Trump l-a criticat pe preşedintele Joe Biden pentru decizia de a trimite tancuri Abrams în Ucraina, afirmând că face: "ceea ce acum 10 luni spunea că ar provoca cel de-al Treilea Război Mondial: trimite tancuri americane în Ucraina. Slăbiciunea şi incompetenţa lui Biden ne-au adus în pragul unui război nuclear", a spus Trump.

Trump susţine că, "atunci când va fi preşedinte", SUA vor fi din nou o ţară puternică. "Acum doi ani şi jumătate mulţi ne respectau. Acum nu ne respectă. Trebuie să punem capăt acestui război ridicol şi să cerem pace în Ucraina acum, înainte ca situaţia să se înrăutăţească", a spus fostul preşedinte.

Donald Trump a început weekendul trecut un turneu de campanie prin care speră să convingă republicanii să-l susţină pentru o nouă candidatură la alegerile prezidenţiale din 2024.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri