După ce a fost interzis pe rețelele sociale, Donald Trump și-a lansat propria aplicație, Truth Social

Data publicării:
donald trump grimasa portret
Fostul președinte american Donald Trump Foto: Profimedia Images

Fostul președinte american Donald Trump și-a lansat dumimică seara propria aplicație, Truth Social. Este o potențială revenire a lui Trump pe rețelele socialie, după ce a fost interzis de pe mai multe platforme anul trecut, relatează Reuters.

Aplicația a fost disponibilă cu puțin timp înainte de miezul nopții și a fost aplicația gratuită cu cele mai multe descărcări în App Store luni dimineața.  Explicația este că Truth Social a fost descărcată automat pe dispozitivele Apple aparținând utilizatorilor care au precomandat aplicația.

Truth Social a fost prezentată de Donald Trump ca o alternativă la Facebook, Twitter şi YouTube, platforme pe care fostul preşedinte a fost interzis după asaltul asupra clădirii Capitoliului din 6 ianuarie 2021. Trump a fost acuzat că şi-a incitat la violenţă susţinătorii.

Truth Social permite utilizatorilor să posteze și să împărtășească un „adevăr” în același mod în care ar posta un mesaj pe Twitter.

Utilizatorii aleg pe cine urmăresc, iar fluxul este un amestec de postări individuale și știri. Utilizatorii vor fi alertați dacă cineva îi menționează sau începe să îi urmărească.

Mulți utilizatori s-au plâns însă fie că au avut probleme la înregistrarea unui cont, fie că au fost adăugați pe o listă de așteptare cu mesajul: „Din cauza cererii masive, v-am plasat pe lista noastră de așteptare”.

Condus de fostul congresman republican Devin Nunes, Trump Media & Technology Group, compania din spatele Truth Social, se alătură unui portofoliu în creștere de companii de tehnologie care se poziționează ca promotori ai libertății de exprimare și speră să atragă utilizatorii care simt că opiniile lor sunt suprimate pe platformele principale.

Totuși, până acum, niciuna dintre companiile mai noi nu s-a apropiat de popularitatea omologilor lor consacrați.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri