După ce a ucis trei femei, un refugiat somalez a fost internat într-un centru psihiatric în Germania

Data publicării:
cutit in mana unui barbat
Foto cu caracter ilustrativ: GettyImages

Justiţia germană a dispus marţi plasarea pe termen lung într-un centru psihiatric a unui refugiat somalez care a înjunghiat mortal anul trecut trei femei în Bavaria, o agresiune care a provocat un adevărat şoc în Germania.

După ce a avut iniţial în vedere o motivaţie islamistă a agresorului, tribunalul din Wurtzburg, oraşul unde au fost comise crimele, a decis în final ca bărbatul în vârstă de 32 de ani să fie plasat într-un spital psihiatric.

Experţii germani i-au diagnosticat acestuia o ''schizofrenie paranoidă'', apreciind că astfel el nu este responsabil penal, ceea ce instanţa germană a acceptat. Potrivit Parchetului, autorul crimelor a spus că a auzit în capul său voci care i-au ordonat să comită acele delicte, informează Agerpres.

Pe 25 iunie 2021, agresorul somalez, desculţ şi înarmat cu un cuţit lung de bucătărie, a înjunghiat mortal în plină stradă trei femei. El a rănit şi alte 10 persoane, pe unele grav, atacându-le cu cuţitul mai ales în zona capului şi gâtului într-un magazin din Wurtzburg.

Sosit în Germania odată cu valul de refugiaţi din 2015, migrantul somalez a primit permis de şedere în această ţară, unde a mai fost internat de atunci în spitale de psihiatrie.

Şeful executivului bavarez Markus Soeder a vorbit despre o ''faptă tragică'' ce a ''afectat şi emoţionat întreaga Bavarie'' şi a salutat faptul că ''procesul s-a terminat şi că bărbatul nu-şi va recăpăta libertatea''.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri