Elon Musk a preluat controlul Twitter și i-a concediat pe directorii de top. Mesajul postat după achiziția de 44 de miliarde de dolari

Data actualizării: Data publicării:
Musk lângă un telefon cu logoul Twitter
Foto: Profimedia

Elon Musk, şeful Tesla şi SpaceX, a preluat joi controlul Twitter după ce a încheiat achiziţia reţelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit mai multor articole din presa de specialitate americană.

El a postat pe Twitter mesajul „pasărea este eliberată”, într-o aparentă referire la încheierea tranzacției.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Twitter nu a confirmat încă preluarea, dar un investitor din companie a declarat pentru BBC că afacerea a fost încheiată.

Cel mai bogat om din lume i-a concediat imediat pe şeful Parag Agrawal şi pe alţi doi directori, directorul financiar Ned Segal şi directorul juridic Vijaya Gadde, potrivit unor surse anonime de la Washington. Agrawal și Segal au fost escortați din sediul Twitter din San Francisco după încheierea înțelegerii, scrie Reuters.

Cofondatorul Twitter Biz Stone le-a mulțumit celor trei pentru „contribuția lor” la proiect.

Elon Musk a avut timp până vineri să finalizeze achiziţia reţelei de socializare, în caz contrar, un proces ar fi avut loc în noiembrie. Operaţiunea a durat de la anunţul la sfârşitul lunii aprilie a unei oferte de achiziţie de 44 de miliarde de dolari.

Antreprenorul a căutat să iasă din ea în mod unilateral la începutul lunii iulie, acuzând compania că l-a minţit, însă consiliul de administraţie al companiei a luat măsuri legale.

La începutul lunii, cu câteva zile înainte de deschiderea unui proces pe care Twitter părea pe cale să îl câştige, Elon Musk s-a oferit în cele din urmă să închidă tranzacţia la preţul convenit iniţial.

Musk a spus că a cumpărat platforma de socializare pentru a ajuta omenirea și că a vrut ca „civilizația să aibă o piață digitală comună”.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri