Episodul amoros din adolescența lui Kim Jong-un care poate lămuri politica actuală a Phenianului

Data actualizării: Data publicării:
kim si femeile

Psihanaliza ar putea oferi câteva răspunsuri privind amenințarea internațională pe care o reprezintă acum, prin spectrul programului său nuclear, regimul lui Kim Jong-un. Concluzia se desprinde din afirmațiile unui expert în securitate, Nam Sung Wook, fostul director al Institutului sud-coreean pentru Strategia de Securitate Națională (ISSN).

Rădăcinile comportamentului haotic al liderului de la Phenian ar trebui căutate în anii adolescenței, spune Nam Sung Wook, când Kim Jong-un făcea figura unui tânăr plin de furie, relatează Business Insider.

Expertul aduce în discuție un aspect din trecutul amoros al lui Kim Jong-un, un episod în care una dintre fostele lui iubite a încercat în anii de liceu să îl convingă pe actualul dictator nord-coreean să se lase de fumat.

Reacția lui Kim? „A explodat într-un limbaj injurios, șocând-o”, a povestit Nam Sung Wook, miercuri, la o conferință susținută la Seul, potrivit agenției Yonhap.

Nam crede că deficiențele de personalitate ale lui Kim Jong-un sunt atât de grave, încât singura modalitate ca problema nord-coreeană să fie rezolvată este doar una bazată pe un scenariu radical, cel al „eliminării” fizice a liderului de la Phenian. 

Expertul sud-coreean a studiat în amănunt caracterul lui Kim Jong-un în 2008, când a trimist o echipă de cercetători la Bern, în Elveția, unde dictatorul era prezent la o școală internațională.

Recentul test nuclear al Coreei de Nord nu este altceva decât o „extensie a temperamentului sălbatic” al lui Kim Jong-un, este de părere Nam Sung Wook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri