Erdogan și Putin au discutat la telefon despre îmbunătățirea relațiilor bilaterale și încheierea războiului din Ucraina

Data publicării:
putin si erdogan
Foto: Profimedia Images

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a vorbit la telefon cu Vladimir Putin despre îmbunătățirea legăturilor bilaterale și a exprimat încă o dată disponibilitatea Ankarei de a participa la rezolvarea pe cale pașnică a războiului din Ucraina, informează Reuters.

Desfășurarea războiului din Ucraina a fost, de asemenea, discutată în cadrul convorbirii, potrivit Direcției de comunicații a Turciei.

Membră NATO, Turcia menține relații strânse atât cu Ucraina, cât și cu Rusia și a căutat să echilibreze relațiile în timpul războiului, respingând sancțiunile occidentale împotriva Moscovei, criticând în același timp invazia rusă și aprovizionând Kievul cu drone armate.

Alături de Organizația Națiunilor Unite, Turcia a intermediat acordul din iulie pentru a debloca exporturile de cereale ucrainene din porturile sale de la Marea Neagră, în ceea ce rămâne singurul progres diplomatic semnificativ în conflictul care durează de șapte luni.

Relațiile Ankarei cu Rusia sunt complexe, cele două țări cooperând strâns în ceea ce privește aprovizionarea cu energie, fiind în contradicție cu Siria, Libia și Azerbaidjan.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri