Evacuare forţată a familiilor cu copii în regiunea Harkov. Ucrainenii retrag civilii din calea bombelor rusești

Data publicării:
ruine in harkov, o batrana printre daramaturi
Autoritățile încep evacuarea civililor din zonele de graniță în nord-estul Ucrainei. Foto: Profimedia

Autorităţile din regiunea Harkov (nord-estul Ucrainei), care a fost puternic lovită de bombardamente ruseşti, au ordonat evacuarea forţată a familiilor cu copii din 47 de sate din apropierea frontierei.

Satele fac parte din trei districte - Bohoduhiv, Izium şi Harkov, a anunţat joi pe Telegram guvernatorul militar al regiunii, Oleh Siniehubov. Cu toate acestea, capitala regională nu a fost afectată, a adăugat el, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Motivul evacuării este bombardarea aproape zilnică a localităților de către armata rusă. Guvernatorul a promis că toţi cei afectaţi vor primi asistenţă umanitară şi juridică corespunzătoare.

Rusia a lansat peste 40 de rachete şi 40 de drone împotriva Ucrainei în noaptea de miercuri spre joi vizând „infrastructuri esenţiale”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski şi-a reiterat către partenerii occidentali ai Ucrainei cererea de „a nu închide ochii” la situaţie şi de a furniza mai multe sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei, care este în al treilea an de război.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri