Explozie la o fabrică de armament din centrul Rusiei. Șase persoane au murit, iar alte două au fost rănite

Data publicării:
pompieri in timpul unei interventii in rusia
Șase persoane au murit și alte două au fost rănite în urma unei explozii la o fabrică de muniție din orașul Chapayevsk din centrul Rusiei. FOTO: Profimedia Images

Șase persoane au murit și alte două au fost rănite în urma unei explozii la o fabrică de muniție din orașul Chapayevsk din centrul Rusiei, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de urgență, citate de agenția de presă de stat TASS, transmite Reuters.

Fabrica, aflată la aproximativ 30 km sud-vest de orașul Samara din Volga, este operată de Promsintez, unul dintre principalii producători de muniție din Rusia și din fosta Uniune Sovietică.

TASS a precizat că explozia a avut loc în timp ce se demontau conductele și că nu a avut loc un incendiu.

Autoritățile au precizat că explozia pare să fi fost cauzată de sudură și ar fi putut fi rezultatul rămășițelor de explozibil lăsate în țevi.

De când Rusia a invadat Ucraina la începutul anului trecut, au avut loc numeroase explozii sau incendii la depozite de combustibil, fabrici, linii de cale ferată și alte infrastructuri din interiorul Rusiei.

Autoritățile au atribuit unele dintre ele Ucrainei, iar altele sabotorilor pro-ucraineni. Ucraina nu comentează aproape niciodată astfel de incidente, sugerând ocazional că acestea sunt rezultatul unor tulburări interne.

Pe 20 iunie, cinci persoane au fost ucise într-o explozie și un incendiu la o fabrică de praf de pușcă din regiunea Tambov din Rusia, dar guvernatorul regional a exclus orice posibilitate de atac sau sabotaj.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri