Fiica lui Aleksei Navalnîi: Tatăl meu stă în închisoare pentru că nu a murit după ce a fost otrăvit

Data publicării:
fiica lui aleksei navalnii
Daria Navalnaia a primit în numele tatălui său premiul anual pentru curaj. FOTO: Captură Twitter

Fiica lui Aleksei Navalnîi a susținut în primul său discurs public că tatăl ei este în închisoare pentru că "nu a murit atunci când guvernul rus a încercat să-l omoare otrăvindu-l".

"Tatăl meu este în închisoare pentru cuvintele sale, pentru acţiunile şi convingerile sale şi, înainte de toate, pentru că nu a murit atunci când guvernul rus a încercat să-l omoare otrăvindu-l", a declarat tânăra de 20 de ani într-un discurs rostit în limba engleză.

Daria Navalnaia a primit în numele tatălui său premiul anual pentru curaj în cadrul Summitului pentru Drepturile Omului şi Democraţie desfăşurat săptămâna aceasta la Geneva, scrie EFE, citată de Agerpres. Tânăra a subliniat că tatăl ei doreşte să dedice premiul tuturor deţinuţilor politici din Rusia şi Belarus.

"Mulţi dintre ei se află în situaţii mult mai rele decât mine, pentru că nu sunt la fel de cunoscuţi, dar trebuie să ştie că nu sunt singuri şi trebuie să ne amintim de cei care luptă pentru libertatea noastră", a citit Daria Navalnaia din scrisoarea trimisă de tatăl său din închisoare când ea se pregătea pentru participarea la summitul de la Geneva.

Daria Navalnaia a declarat că este foarte îngrijorată de "declinul rapid al democraţiei în Rusia" şi a subliniat că, tatăl său, care săptămâna trecută şi-a sărbătorit cea de-a 45-a aniversare, "şi-a consacrat întreaga viaţă luptând împotriva corupţiei, pentru drepturile omului, libertatea de expresie şi alegeri libere".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, Aleksei Navalnîi s-a simţit rău pe 20 august anul trecut, în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din oraşul siberian Tomsk spre Moscova şi a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia, înainte de a fi evacuat spre Berlin după dispute îndelungate între susţinătorii săi şi medicii ruşi. Mai multe laboratoare occidentale au confirmat că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok.

Aleksei Navalnîi a fost arestat în seara zilei de 17 ianuarie la revenirea în Rusia, pe un aeroport moscovit, și condamnat la închisoare pentru că ar fi  încălcat condițiile eliberării condiționate.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri