Video Fostul vicepreședinte al Gazprombank Igor Volobuev s-a alăturat Legiunii "Libertatea Rusiei", care luptă împotriva armatei lui Putin

Data actualizării: Data publicării:
Igor Volobuev
Fostul vicepreședinte al Gazprombank Igor Volobuev s-a alăturat Legiunii "Libertatea Rusiei", care luptă împotriva armatei lui Putin. FOTO: captură video

Fostul vicepreședinte al Băncii Ruse Gazprombank Igor Volobuev s-a alăturat Legiunii "Libertatea Rusiei". El a povestit într-un interviu că a venit În Ucraina să își apere cu arma în mână orașul natal Aktîrka.

"Băieți din Rusia, dacă urâți regimul Putin, dacă vreți ca Rusia să devină o țară liberă și democratică, atunci alăturați-vă", a transmis Volobuev într-un videoclip.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-un interviu el a povestit de ce a părăsit Rusia.

A povestit că s-a născut la Aktîrka, că acolo a fost la școală și că acolo avea familia și prietenii.

"În câteva zile (de la începerea războiului – n.r.) am decis că nu mai pot trăi în Rusia. Pentru că rușii mi-au ucis tatăl, mi-au ucis cunoscuții, prietenii apropiați. Tatăl meu a locuit într-un subsol rece timp de o lună. 

Oameni pe care îi cunosc din copilărie mi-au spus că le e rușine cu mine. Știi ce mi-au spus? <Să nu mai auzim niciodată că ești din Aktîrka, că ești ucrainean. Niciodată>. 

Mi-am făcut bagajele și am zburat din Rusia pe 2 martie", a povestit Igor Volobuev.

El a lucrat pentru Gazprombank mai mult de șase ani, iar înainte de asta, a lucrat la Gazprom timp de 16 ani, dintre care 9 ani a fost șeful biroului de presă.

"Nu mai puteam sta printre acei oameni. Dai mâna cu ei, zâmbești, te uiți la acest război ca la un film de groază și, în același timp, te prefaci că asta nu te privește.

Am venit în Ucraina să-mi apăr Aktîrka cu arma în mână. În 2014, când Crimeea a fost ocupată, mi-am promis că, dacă vor veni tancuri rusești la Aktîrka mea, voi veni la război", a mai spus Volobuev.

El a subliniat că nu a primit amenințări în Rusia și acolo avea o situație materială stabilă.

 

 

Editor : A.R. | G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri