Fotografii făcute cu patru zile înaintea exploziilor Nord Stream arată nave ruse în apropierea gazoductelor

Data actualizării: Data publicării:
explozie nord stream
Explozia surprinsă la conductele Nord Stream 1 și 2, din septembrie 2022. Foto: Profimedia

O ambarcaţiune de patrulare daneză a realizat 112 fotografii ale unor nave ruse în apropierea gazoductelor Nord Stream, cu patru zile înainte de exploziile care au avariat această infrastructură energetică, relatează cotidianul Information, citat de DPA.

Publicaţia i-a solicitat Comandamentului danez al apărării să analizeze dosarele, potrivit portalului de ştiri german t-online.de, care a scris prima dată despre acest subiect, relatează Agerpres.

Publicația a relatat că ceruse acces „la imaginile şi înregistrările video, cu vehicule ruse, luate de la bordul P524 Nymfen pe 22 septembrie 2022”. Nymfen este o ambarcaţiune de patrulare daneză.

Publicaţia Information nu a primit acces la dosare întrucât ancheta privind exploziile de la conductele Nord Stream era încă în desfăşurare. Totuşi, cotidianul a primit răspunsul că „au fost identificate 112 fotografii şi nicio înregistrare video'” în legătură cu cererea de acces la dosare.

La finalul lui septembrie 2022, patru scurgeri au fost descoperite la conductele de gaz Nord Stream 1 şi 2 ca rezultat al unor explozii în apropiere de insula daneză Bornholm, din Marea Baltică.

Autorităţile daneze bănuiesc că a fost vorba despre un act de sabotaj, însă nu este clar cine s-a aflat în spatele acţiunii.

Germania, Suedia şi Danemarca au lansat anchete asupra acestui incident.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri