Furtul animalelor de companie va fi considerat infracțiune în Anglia, după ce fenomenul a luat amploare în pandemie

Data publicării:
o mana cu manusa neagra intinsa spre un catel
Furtul animalelor de companie va fi considerat infracțiune în Anglia. FOTO: Getty Images

Furtul animalelor de companie va fi considerat infracțiune în Anglia, după ce doar anul trecut aproximativ 2.000 de câini au fost furați. Noua lege urmărește să recunoască suferința emoțională pe care o poate provoca furtul animalului de companie, scrie BBC.

Propunerea face parte dintr-un șir de recomandări incluse într-un raport privind aceste situații care au crescut accelerat în timpul restricțiilor. Din echipa care a înaintat aceste recomandări fac parte oficiali guvernamentali, polițiști, procurori, reprezentanți ai autorităților locale, care au constatat că șapte din zece furturi de animale de companie înregistrate au vizat câini. De altfel, aproximativ 2.000 de câini au fost raportați ca fiind furați în 2020.

Conform informațiilor transmise de o organizație pentru protecția animalelor, anul trecut, prețul pentru cinci dintre cele mai dorite rase de câini din Marea Britanie a crescut "semnificativ" în timpul primului blocaj la nivel național, unele crescând până la 89%. În acest context, furtul câinilor a devenit mai atrăgător pentru infractorii care doresc să profite de cererea tot mai mare.

Totodată, căutările pe Google pentru expresia "cumpărați un cățeluș" au crescut cu peste 160% în perioada martie-august 2020.

Nu se știe momentan care ar putea fi pedeapsa maximă pentru noua infracțiune, dar vor fi introduse măsuri prin care proprietarii își vor putea înregistra câinii la poliție, inclusiv cu fotografii și cu informațiile din microcip.

"Furtul unui animal de companie este o infracțiune îngrozitoare care poate provoca familiilor o mare suferință emoțională, în timp ce infractorii își umplu buzunarele. Prin noua infracțiune se recunoaște că animalele reprezintă pentru oameni mai mult decât simpla proprietate și va da posibilitatea poliției de a-i aduce în fața justiției pe acei oameni bolnavi care le fură", a declarat ministrul de interne, Priti Patel.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri