Germania a primit cererea Poloniei de a trimite tancuri Leopard Ucrainei

Data actualizării: Data publicării:
Lithuania Belgian Royals State Visit Wednesday, Pabrade, Lithuania - 26 Oct 2022
Tanc german Leopard în timpul unui exercițiu NATO din toamna anului 2022. Foto: Profimedia Images

Germania a primit cererea oficială a Poloniei de a reexporta tancuri Leopard 2 către Ucraina, a anunţat marţi ministrul polonez al apărării. Varşovia a crescut constant presiunea asupra Berlinului pentru a-şi da aprobarea, amenințând chiar că va livra aceste tancuri Ucrainei fără aprobarea Germaniei.

Ucraina vrea Leopard 2 de fabricaţie germană, unul dintre tancurile occidentale utilizate pe scară largă, pentru a o ajuta să pătrundă prin liniile ruse şi recaptura teritoriu în acest an.

Germania, a cărei aprobare este necesară pentru reexporturile de tancuri Leopard, ezită, temându-se că va determina Moscova să escaladeze conflictul.

„Germanii au primit deja cererea noastră pentru permisiunea de a transfera tancurile Leopard 2 în Ucraina”, a scris Mariusz Blaszczak pe Twitter, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„De asemenea, fac apel către partea germană să se alăture coaliţiei ţărilor care sprijină Ucraina cu tancuri Leopard 2”, a adăugat el.

„Aceasta este cauza noastră comună, deoarece securitatea întregii Europe este în joc!”, a mai scris el.

Berlinul a spus că este dispus să acţioneze rapid dacă există un consens între aceşti aliaţi.

Duminică, ministrul german de externe Annalena Baerbock a declarat că Berlinul nu va sta în calea Poloniei dacă ar face cererea, iar luni, şeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a spus că Germania nu blochează exportul tancurilor.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri