Germania denunță comentariile lui Lavrov privind originile lui Hitler drept „propagandă absurdă”

Data publicării:
Serghei Lavrov
Lavrov a fost criticat dur și de Germania și de Israel pentru comentariile sale absurde legate de originile dictatorului nazist, Adolf Hitler. Foto: Profimedia Images

Guvernul Germaniei a calificat drept „propagandă absurdă” comentariile ministrului de externe rus, Serghei Lavrov, conform cărora Adolf Hitler „a avut origini evreiești”, relatează Reuters.

Reacția de la Berlin vine după ce și Israelul a denunțat comentariile iresponsabile ale lui Lavrov, care a încercat să tragă o paralelă între președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și sângerosul dictator nazist.

Într-un interviu acordat canalului italian Rete 4, duminică, Lavrov a fost întrebat cu privire la retorica ridicolă a Rusiei, care susține că invazia sa în Ucraina are ca scop „denazificarea” în condițiile în care Zelenski este evreu.

„Cred că și Hitler a avut origini evreiești, așa că asta nu înseamnă nimic”, a fost răspunsul lui Lavrov. Comentariile au fost, ulterior, denunțate de comisarul pentru antisemitism al guvernului german, dar și de guvernul israelian.

„Remarcile lui Lavrov iau în batjocură victimele nazismului într-o manieră inacceptabilă și aduc în fața nu doar a evreilor, dar și a întregului public internațional, un antisemitism deschis.

Lavrov se folosește cu cinism de victimele și de criminalii trecutului și prezentului”, a spus Felix Klein, comisarul german pentru antisemitism

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri