Grecia ardea, iar ministrul responsabil pentru protecția cetățenilor făcea plajă. La finalul vacanței și-a dat demisia

Data publicării:
Notis Mitarachi, ministrul grec responsabil pentru protecția cetățenilor, și-a dat demisia
Notis Mitarachi, ministrul grec responsabil pentru protecția cetățenilor, și-a dat demisia. Foto: Profimedia Images

Notis Mitarachi, ministrul grec responsabil pentru protecția cetățenilor, și-a dat demisia după ce a fost surprins în vacanță în timp ce pompierii se luptau pentru stingerea incendiilor care au mistuit țara în ultimele două săptămâni, relatează Politico.

Mai mulți martorii oculari, citați de presa elenă, l-au văzut joi pe Mitarachi, ministrul pentru serviciile de securitate publică, relaxându-se pe insula Patmos.

„A apărut ieri dimineață (nr. joi) pe o insulă îndepărtată pentru a-și începe vacanța, s-a îmbarcat pe o barcă pentru câteva ore și apoi s-a întors la începutul după-amiezii ca și cum nimic nu era în neregulă, în timp ce turiștii din zonă se întrebau dacă văd bine”, a relatat vineri publicația elenă Kathimerini.

După dezvăluirile jurnaliștilor, Mitarachi a demisionat invocând „motive personale”, potrivit unui comunicat al guvernului. El va fi înlocuit de Yannis Oikonomou, ministrul al sportului.

Guvernul premierului Kyriagos Mitsotakis a fost criticat de liderii opoziției privind modul în care a acționat în timpul crizei incendiilor, în special după ce unul s-a răspândit joi într-un depozit militar din centrul Greciei, la doar kilometri de baza aeriană unde se aflau avioanele F-16, aprinzând muniție și declanșând explozii uriașe.

„Din moment ce miniștrii au început să demisioneze din «motive personale», se gândește cineva să își asume responsabilitatea pentru colapsul și distrugerea la care asistăm în aceste zile?”, a transmis Syriza, principalul partid politic de opoziție, într-un comunicat.

Temperaturile ating cote istorice în Grecia, unde lupta cu incendiile de vegetație continuă. Pompierii au transmis că incendiile, care au făcut ravagii în ultimele două săptămâni în mai multe zone ale țării, par să fie sub control. Autoritățile rămân însă în alertă, având în vedere că vântul puternic riscă să provoace reaprinderi.

Cinci persoane au murit în urma incendiilor din ultima săptămână și 74 au fost rănite, potrivit autorităților elene.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri