Guvernul german susține că este „foarte probabil” ca Aleksei Navalnîi să fi fost otrăvit

Data publicării:
Opozantul rus Aleksei Navalnîi, în cazul căruia există suspiciunea de otrăvire, este îngrijit la spitalul Charite din Berlin
Aleksei Navalnîi în momentul sosirii la Spitalul Charite din Berlin Foto: Profimedia Images

Guvernul german a anunțat că este „foarte probabil” ca opozantul rus Aleksei Navalnîi să fi fost otrăvit, în contextul în care acesta a ajuns de urgență la Berlin, în comă, relatează CNN.

„Este vorba de un pacient care a fost, foarte probabil otrăvit”, a spus Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, în cadrul unei coferințe de presă.

El a mai precizat și că este nevoie de o protecție adițională pentru Navalnîi, în condițiile în care „posibilitatea unui atac prin otrăvire”.

Navalnîi este îngrijit la un spital din Berlin după ce s-a îmbolnăvit săptămâna trecută. El a fost transferat în capitala germană din orașul siberian Tomsk, sâmbătă dimineață. Unul dintre cei mai aprigi critici ai lui Vladimir Putin, Navalnîi ar fi fost otrăvit în timpul unui zbor de la Moscova la Tomsk.

Spitalul siberian care l-a tratat inițial pe Navalnîi a respins ipoteza că acesta ar fi fost otrăvit. Biroul Federal de Investigații Criminale (BKA) din Germania, responsabil, printre altele, cu protecția oficialilor guvernamentali germani, asigură în acest moment protecția lui Aleksei Navalnîi.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri