Hackerii ruşi au atacat computere guvernamentale din peste 40 de țări aliate ale Ucrainei (Microsoft)

Data publicării:
silueta hacker cu gluga si laptop, cu steagul rusiei in spate
Germania acuză Rusia de un atac cibernetic "intolerabil". Foto: Profimedia Images

Hackerii ruşi au iniţiat atacuri cibernetice la scară largă asupra aliaţilor occidentali ai Ucrainei, a anunţat Microsoft. O parte din aceste atacuri s-a soldat cu furt de date.

Hackerii au vizat în special computere guvernamentale din state membre NATO, a avertizat compania de software miercuri seara, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Ținta principală a atacului au fost Statele Unite, însă experţii Microsoft au detectat atacuri cibernetice asupra a circa 128 de organizaţii din 42 de ţări.

Hackerii ruşi au reuşit să pătrundă în 29% din reţelele pe care au încercat să le atace, a spus compania, adăugând că au fost furate date în urma a cel puţin un sfert dintre aceste atacuri.

În acelaşi timp, Microsoft a subliniat că, de la începutul războiului, Rusia a atacat infrastructura IT a Ucrainei atât cu atacuri cibernetice, cât şi cu rachete. Cu toate acestea, a spus compania, sistemul informatic al ţării s-a dovedit a fi foarte rezistent la astfel de atacuri, datorită în principal măsurilor de precauţie.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri