Video I s-a spus „bebelușul exploziei”. Povestea unui miracol: viața care a răsărit în plină moarte

Data publicării:
bebe george - captura
Bebelușul George s-a născut în momentul în care explozia puternică din 4 august de la Beirut a avariat serios maternitatea Foto: captură TV

FBI-ul va ajuta anchetatorii din Liban să afle cauzele exploziei din Beirut. Implicarea americană vine la solicitarea autorităților libaneze. Anunțul a fost făcut în ajunul începerii audierilor unor foști și actuali miniștri care ar fi știut de bomba cu ceas din principalul port al țării. Cel puțin 170 de oameni au murit în deflagrația care a distrus la 4 august aproape jumătate din Beirut.

Printre atâtea povești despre moarte, disperare și teroare, pentru o familie din capitala libaneză, 4 august e sinonim cu miracolul. Fiul lor s-a născut chiar în timp ce maternitatea era cutremurată de suflul exploziei.

Pe patul de spital e Emmanuelle. A intrat în travaliu. De la ușa salonului, soțul ei filmează entuziasmat fiecare etapă a nașterii primului lor copil. Ce a urmat a depășit și cele mai înfricoșătoare coșmaruri.

Ferestrele au fost spulberate, aparatura aruncată pe jos, dar toată lumea e teafără. Nașterea nu mai putea fi amânată.

„Mi-am văzut moartea cu ochi. Mă tot întrebam dacă acela era sfârșitul. Am privit în jur, am văzut cum arăta tavanul, mă așteptam să cadă pe noi în orice moment”, a povestit Emmanuelle, mama micului George.

Cu ce le-a mai rămas la îndemână, medicii și asistenții s-au mobilizat să-l aducă pe lume pe George. Habar n-aveau în acele clipe ce cataclism lovise orașul, dar în tot haosul, micuțul era o rază de speranță.

„Nu mai aveam electricitate și soarele începuse să apună. Știam că trebuie să terminăm cât se poate de repede. A venit pe lume la lumina telefoanelor mobile”, a povestit Stephanie Yacoub - medic obstetrician.

George a fost înfășat rapid și dus cu mașina unui om de pe stradă la un spital din afara Beirutului pentru monitorizarea normală.

Acum e acasă. În ciuda condițiilor ca-n vreme de război, e perfect sănătos. Nu va avea nicio amintire a clipelor de groază care i-au marcat nașterea. Dar părinții recunosc că au fost marcați pe viață de cele intâmplate.

„George e un copil foarte special. E lumina din întuneric, speranța născută din haos”, spune Edmond - tatăl lui George.

17 oameni au murit în spitalul în care s-a născut George.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri