Galerie Foto Imagini de pe linia frontului din New York, micul oraș ucrainean din regiunea Donețk

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0682920861
Militar ucrainean patrulează în apropiere de linia frontului de lângă orașul New York, Donețk, Ucraina. Foto: Profimedia Images

Armata rusă își continuă ofensiva în regiunile Donețk și Lugansk din estul Ucrainei. În regiunea Donețk, linia frontului a ajuns în apropiere de New York, o mică localitate care în vara anului trecut a revenit la această denumire similară cu metropola americană, în urma unei decizii a parlamentului de la Kiev. Din perioada sovietică și până în iulie 2021, localitatea s-a numit Novhorodske, sau „Noul Oraș”.

„Duşmanul efectuează operaţiuni de asalt în Zona Operaţională Est pentru a înfrânge forţele Ucrainei şi cu scopul de a stabili controlul total asupra regiunilor Doneţk şi Lugansk şi de a crea un coridor terestru între regiunea Donbas şi (peninsula) Crimeea, ocupată şi anexată ilegal de Rusia din 2014”, potrivit armatei ucrainene.

„New York”-ul ucrainean este un oraș cu o populație de circa 12.000 de locuitori. Denumirea vine de la etnicii germani care au pus bazele localității în 1882.

Imagini de pe linia frontului de lângă New York, localitate ucraineană în Donețk, aprilie 2022. Foto: Profimedia Images
Imagini de pe linia frontului de lângă New York, localitate ucraineană în Donețk, aprilie 2022. Foto: Profimedia Images

După cel de-al Doilea Război Mondial, autoritățile sovietice au dorit ștergerea tuturor amintirilor din trecutul german al orașului. În 1951, New York a fost rebotezat Novhorodke.

În iulie 2021, parlamentul ucrainean a decis revenirea la vechea denumire, de New York. Decizia a fost salutată de ambasada SUA de la Kiev.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În ultimele 24 de ore, trupele ucrainene au respins şase atacuri inamice în regiunile Doneţk şi Lugansk, au distrus patru tancuri, cinci sisteme de artilerie, 13 vehicule blindate, 15 vehicule motorizate, două camioane cisternă şi un tun antiaerian, a informat comandamentul armatei ucrainene.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri