În Coreea de Nord, un elev de 14 ani a fost condamnat la 14 ani de muncă silnică pentru că s-a uitat 5 minute la un film

Data actualizării: Data publicării:
captura din filmul the uncle
The Uncle FOTO: captură din film/ Daily NK

Un adolescent din Coreea de Nord a fost condamnat la 14 ani de muncă silnică pentru că a vizionat doar 5 minute dintr-un film sud-coreean.

Elevul de 14 ani din provincia Yanggang a fost condamnat la 14 ani de muncă silnică pentru că s-a uitat doar 5 minute la filmul The Uncle, producție din Coreea de Sud.

Potrivit unei surse Daily NK, adolescentul a fost arestat la 5 minute după ce a început vizionarea.

„Pe 7 noiembrie, un elev de 14 ani de la școala elementară și gimnazială din Hyesan City a fost arestat în timp ce se uita la filmul sud-coreean The Uncle. A fost ridicat la 5 minute după începerea vizionării și a fost condamnat la 14 ani de muncă silnică”, a declarat sursa pentru Daily NK.

Pedeapsa șocantă nu este chiar atât de neobișnuită în Coreea de Nord, care interzice vizionarea materialelor culturale din „țări ostile”, precum Coreea de Sud și SUA.

Potrivit documentelor juridice obținute de Daily NK, pedeapsa pentru cei „care au vizionat, ascultat sau deținut filme, înregistrări, compilații, cărți, cântece, picturi și fotografii din Coreea de Sud este cuprinsă între 5 și 15 ani de muncă silnică”.

Cetăţenii din Coreea de Nord pot fi pedepsiţi pentru ceva inofensiv, cum ar fi îmbrăcămintea. Liderul nord-coreean Kim Jon-un vrea ca stilul său vestimentar să nu fie copiat și de aceea le-a interzis tuturor cetățenilor să poarte haine din piele.

Însă „abaterile grave” se pedepsesc exemplar: închisoare pe viață sau chiar condamnarea la moarte. Recent, un bărbat din Coreea de Nord a fost condamnat la moarte și va fi dus în fața plutonului de execuție după ce a fost prins vânzând copii ale serialului de succes Squid Game.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri