Video&Foto În interiorul trenului blindat al lui Putin. Au apărut fotografii care arată luxul în care circulă prin Rusia, după un orar secret

Data actualizării: Data publicării:
vladimir putin
Președintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Trenul blindat de lux al lui Vladimir Putin este dotat cu un salon de înfrumusețare, o baie de abur turcească, o sală de sport, un restaurant luxos, arată un raport făcut public, în care sunt prezentate fotografii și planuri ale trenului.

Mai multe fotografii și planuri ale trenului au fost publicate în cadrul unei investigații comune realizate de Centrul de dosare, CNN, Süddeutsche Zeitung, Westdeutscher Rundfunk și Norddeutscher Rundfunk, scrie Insider.

În cadrul investigației au fost realizate interviuri cu foști oficiali și au fost analizate cel puțin 25.500 de documente interne aparținând Zircon Service, compania care de zeci de ani deservește trenul. 

Trenul a costat cel puțin 6,8 miliarde de ruble (74 de milioane de dolari), se arată în raport, iar întreținerea costă aproximativ 1,45 miliarde de ruble (15,8 milioane de dolari) pe an.

tren-putin-captură-youtube
În interiorul trenului blindat al lui Putin. FOTO: Captură Youtube https://dossier.center/inside-train/

Trenul este alcătuit din 22 de vagoane, deși nu toate sunt folosite întotdeauna în același timp. Opt dintre ele sunt vagoane cu destinație tehnică pentru echipamente de comunicații. Celelalte vagoane sunt dotate cu restaurante, o sală de cinema, un restaurant luxos, o baie de aburi turcească și un salon de înfrumusețare, se arată în raport. 

Salonul de înfrumusețare este izolat fonic și este dotat cu aparate de masaj anti-îmbătrânire”, „creme pentru fermitatea pielii” și măști faciale cu „floare de cireș”, conform rapoartelor. 

tren-putin-captură-youtube.jpg2
În interiorul trenului blindat al lui Putin. FOTO: Captură Youtube https://dossier.center/inside-train/

În tren se mai află echipamente pentru situații de urgență medicală, cum ar fi un ventilator și un defibrilator și un monitor pentru pacient.

În alt vagon este o sală de sport. Echipa de securitate a lui Putin, Serviciul de Securitate Prezidențial (SBP), a cerut, de asemenea, în mod expres ca sala de sport să includă echipamente de exerciții pentru „antrenarea mușchilor coapsei”, se mai arată în raport. 

Zvonurile despre presupusa obsesie a lui Putin pentru sănătate și cum arată el circulă de mult timp în Rusia. Informații conform cărora el ar fi suferit o intervenție de chirurgie plastică au apărut pentru prima dată în 2010, după ce a fost văzut cu o vânătaie uriașă albastră și galbenă în jurul ochiului în timpul unei întâlniri la Kiev, a raportat The Guardian. Purtătorul de cuvânt al lui Putin a dezmințit la vremea respectivă acele zvonuri, spunând presei că „probabil așa a căzut lumina” și că Putin era obosit.

tren-putin-captură-youtube.jpg1
În interiorul trenului blindat al lui Putin. FOTO: Captură Youtube https://dossier.center/inside-train/

De asemenea, Putin a cerut în mod special un sistem special de comunicații în trenul său, care să-i permită să se uite la televizor fără întrerupere în timp ce trenul trece prin tuneluri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Zeci de angajați sunt atent verificați și stau în carantină o perioadă înainte de a lucra în tren, atunci când Putin este prezent. „Oamenii sunt întotdeauna pregătiți... astfel încât să fie deja „curați” și să poată merge cu președintele atunci când este la bord”, a declarat Gleb Karakulov, fost căpitan al Serviciului Gărzii Federale, serviciu care se ocupă cu protecția oficialilor de rang înalt din Rusia.

Aceasta pare a fi procedura standard pentru protecția lui Putin, care a început să ia măsuri extreme pentru a se izola în timpul pandemiei de COVID-19. Procedura s-a menținut și după aceea.

Un raport publicat în iunie 2020 arăta că un tunel special de dezinfecție a fost construit în palatul său din Novo-Ogaryovo, iar toți vizitatorii trebuiau să treacă pe acolo.

Putin nu este paranoic doar în privința sănătății, ci și în ceea ce privește securitatea sa. Trenul blindat circulă pe o rețea feroviară secretă care include linii paralele și stații în apropierea reședințelor sale din jurul Rusiei, așa cum arată un raport anterior al instituției de investigație rusă Proekt. Cea mai recentă investigație detaliază cât de bine este protejat trenul, constatând că pereții, ușile și ferestrele sunt antiglonț.

Departamentul de presă al Serviciului Gărzii Federale nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a Insider.

Karakulov a declarat anterior Centrului de Dosare că trenul are, de asemenea, un orar secret, astfel încât să se poată deplasa discret.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri