Încă o veste bună din Germania. Prognoză simțitor îmbunătățită

Data publicării:
Germania
Germania FOTO: Getty Images

Institutul  pentru Cercetare Economică  a anunţat că se aşteaptă la o contracție de 6% în acest an a economiei germane. Este o prognoză foarte mult îmbunătățită față de precedenta, care dădea un recul de 9,4%. În același timp, a fost revizuită în urcare și estimarea pentru 2021: avans de 4,1%, faţă de  3% previzionat în iunie.

Este o îmbunătățire radicală a perspectivei pentru economia germană, în condițiile în care motorul Europei a înregistrat în trimestrul al doilea o contracţie-record, de 9,7%, ca urmare a colapsului cheltuielilor de consum, investiţiilor companiilor şi exporturilor în cel mai grav moment al pandemiei.

Guvernul de la Berlin se aşteaptă la o contractare cu 5,8% a economiei germane anul acesta, faţă de un declin de 6,3% previzionat în aprilie.

Luna trecută, și experții Băncii Centrale germane estimau că economia țării va avea o relansare rapidă și generalizată, după contracția fără precedent din primăvară. Însă, pentru o redresare completă ar putea fi nevoie de un vaccin contra coronavirusului, care să garanteze că toate sectoarele economice își pot relua activitatea, aratau analiștii. 

O revenire mai bună a Germaniei aduce un efect de locomotivă și pentru România: peste un sfert din exporturi au această destinație și ar putea însemna o cerere externă mai bună.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri