Începe bătălia împotriva ultimului bastion ISIS din Damasc

Data publicării:
Douma, Siria, atac chimic
Foto: Xinhua/Agerpres

Forţele regimului sirian au pătruns vineri în mai multe cartiere din ultimul bastion al organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI) la periferia de sud a Damascului, a anunţat presa de stat siriană, relatează AFP, citată de Agerpres.

Douma, Siria, atac chimic
Foto: Xinhua/Agerpres



După cucerirea regiunii rebele Ghouta de Est pe 14 aprilie, forţele lui Bashar al-Assad şi aliaţii lor se concentrează pe această ultimă redută a Statului Islamic pentru a prelua astfel întreg controlul asupra Damascului şi a împrejurimilor sale, pentru prima dată din 2012.

Începând cu 19 aprilie, ofensiva vizează cartierele Hajar al-Aswad şi Qadam, precum şi tabăra emblematică Yarmouk, unde s-au retras ultimii jihadişti. Pe teren au loc lupte violente.

„Unităţile armatei, susţinute de aviaţie şi artilerie, au avansat pe mai multe axe" în sudul Damascului, în special în cartierul Hajar al-Aswad, a anunţat agenţia de presă Sana, precizând că jihadiştii au suferit „pierderi umane şi materiale importante".

Televiziunea de stat siriană a făcut şi ea referire la un avans al trupelor regimului la Hajar al-Aswad şi blocarea „rutelor de aprovizionare ale SI".

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), trupele regimului au preluat controlul asupra „clădirilor şi a străzilor din Hajar al-Aswad şi Qadam după ce au atacat aceste cartiere în zorii zilei de vineri".

Cel puţin 74 de membri ai trupelor proregim, 59 de jihadişti şi 19 civili au fost ucişi în opt zile de lupte şi bombardamente, potrivit OSDO.

În conflictul din Siria, declanşat în 2011, şi-au pierdut viaţa 350.000 de oameni şi milioane de persoane au fost strămutate.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri