Sari la conținut

INFOGRAFIC. Cine sunt cei mai bătrâni lideri ai lumii

Mahathir Mohammad, în vârstă de 92 de ani, a depus jurământul în calitate de prim-ministru al Malaeziei joi, devenind cel mai vârstnic şef de guvern din lume, la o zi după victoria opoziţiei la alegerile legislative, care a marcat eşecul unei coaliţii aflate la putere de 61 de ani.

rferl

Foto: RFE/RLPurtând veşmântul tradiţional malaezian, Mahathir a depus jurământul în faţa regelui Muhammad al V-lea, la palatul naţional.

La 15 ani după ce părăsise puterea, Mahathir (fost premier între 1981 şi 2003) a revenit în mod spectaculos pe scena politică pentru a-l înfrunta pe fostul său protejat, premierul care-şi încheie mandatul, Najib Razak (64 de ani), învingând coaliţia Frontul Naţional, care s-a aflat la putere de la declararea independenţei ţării în 1957 faţă de imperiul britanic.

Radio Europa Liberă a realizat o infografie cu cei mai bătrâni lideri din lume. Astfel, după cum se poate observa în top, tot la categoria 92 de ani este menționată Regina Elisabeta, urmată pe poziția a treia de președintele Tunisiei, Beji Caid Essebsi, în vârstă de 91 de ani.

Locul 4 este ocupat de nord-coreeanul Kim Yong-nam, președintele prezidiului Adunării Supreme a Poporului de la Phenian – 90 de ani.

La antipod, cel mai tânăr lider de stat din lume la ora actuală este președintele Austriei, Sebastian Kurz, în vârstă de 31 de ani.

 

Pe aceeași temă