INFOGRAFIC. Cine sunt cei mai bătrâni lideri ai lumii

Data actualizării: Data publicării:
rferl

Mahathir Mohammad, în vârstă de 92 de ani, a depus jurământul în calitate de prim-ministru al Malaeziei joi, devenind cel mai vârstnic şef de guvern din lume, la o zi după victoria opoziţiei la alegerile legislative, care a marcat eşecul unei coaliţii aflate la putere de 61 de ani.

rferl
Foto: RFE/RL



Purtând veşmântul tradiţional malaezian, Mahathir a depus jurământul în faţa regelui Muhammad al V-lea, la palatul naţional.

La 15 ani după ce părăsise puterea, Mahathir (fost premier între 1981 şi 2003) a revenit în mod spectaculos pe scena politică pentru a-l înfrunta pe fostul său protejat, premierul care-şi încheie mandatul, Najib Razak (64 de ani), învingând coaliţia Frontul Naţional, care s-a aflat la putere de la declararea independenţei ţării în 1957 faţă de imperiul britanic.

Radio Europa Liberă a realizat o infografie cu cei mai bătrâni lideri din lume. Astfel, după cum se poate observa în top, tot la categoria 92 de ani este menționată Regina Elisabeta, urmată pe poziția a treia de președintele Tunisiei, Beji Caid Essebsi, în vârstă de 91 de ani.

Locul 4 este ocupat de nord-coreeanul Kim Yong-nam, președintele prezidiului Adunării Supreme a Poporului de la Phenian – 90 de ani.

La antipod, cel mai tânăr lider de stat din lume la ora actuală este președintele Austriei, Sebastian Kurz, în vârstă de 31 de ani.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri