Ingineri, ospătari și bucătari britanici, la munca câmpului. Fermierii au nevoie de ajutor în lipsa angajaților sezonieri străini

Data actualizării: Data publicării:
lucru pe camp, marea britanie
Foto: Profimedia Images

Marea Britanie este una dintre cele mai afectate țări în urma pandemiei de coronavirus. Din cauza restricțiilor anti-COVID, cetățenii din statele membre ale blocului comunitar nu se mai pot deplasa în țara insulară, iar fermierii au rămas fără angajați sezonieri. Guvernul de la Londra a găsit o soluție pentru a-i ajuta pe agricultori: localnicii care au rămas fără loc de muncă sau sunt în șomaj tehnic au posibilitatea de a participa la muncile agricole, scrie CNN.

Ministrul britanic al Mediului, George Eustice, a declarat că într-un an normal aproximativ 30.000 de persoane din Uniunea Europeană ajung în Marea Britanie pentru activităţi agricole sezoniere.

"Cu șantierele închise, mulți clienți s-au reorientat, iar noi am rămas fără locuri de muncă", a declarat Daniel Martin, un inginer britanic în vârstă de 32 de ani. În prezent, el s-a angajat la una dintre numeroasele ferme din UK. "Mi-am dorit să fiu activ, să mă implic, mi-am dorit o activitate care să mă scoată din casă altfel aș fi rămas pe canapea toată vara. Îmi place să petrec cât mai mult timp în aer liber".

"M-am săturat să stau în casă fără să câștig niciun ban", povestește și Sally Penfold, în vârstă de 45 de ani. Femeia a lucrat într-un restaurant din Hastings însă, în urma măsurilor luate de guvern și-a pierdut locul de muncă. "Mi-am dorit să ies, să lucrez. Cred că asigurarea hranei pentru poporul britanic este chiar o ativitate onorabilă".

Sally a auzit apelul Executivului la un radio local, în timp ce-și vizita o prietenă și a decis că munca agricolă este mai benefică decât izolarea în casă săptămâni în șir.

Și Thomas Tanswell, în vârstă de 32 de ani, și-a pierdut locul de muncă în urma pandemiei. Bărbatul lucra ca bucătar într-un restaurant.

"Am decis că trebuie să redevin activ. Această activitate mi se potrivește ca o mănușă așa că probabil o să fac asta pe termen lung, să fiu sincer. Este un loc foarte drăguț, iar atmosfera este plăcută", spune britanicul. 

„Există un interes uriaş din partea oamenilor care vor să facă asta. Avem nevoie de zeci de mii de oameni pentru astfel de activităţi”, a mai ad[ugat ministrul britanic al Mediului.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri