Iranul invită turiștii chinezi să viziteze țară, după doborârea unui avion de pasageri: Siguranța nu este o problemă

Data publicării:
teheran iran
Cele mai scumpe orașe din lume. Cum a ajuns Teheran să urce brusc 27 de locuri în acest clasament. Sursa: Guliver/Gettyimages

Într-un mesaj postat pe Weibo, echivalentul Twitter din China, ambasada Iranului la Beijing îi asigură pe turiști că în Iran nu există nicio problemă de siguranță. În postarea citată de CNN, ambasada îi invită pe turiștii chinezi să își petreacă Anul Nou Chinezesc în Iran.

„Am dori să vă mulțumim. Deja „le-am dat o palmă peste față” americanilor pentru aventura lor militară, dar am dat dovată și de o reținere maximă. Iranul va continua să lucreze pentru menținerea păcii și a stabilității regionale, iar viața din Iran rămâne liniștită, ca până acum. Prieteni din China, veniți să vă petreceți Noul An Chinezesc în Iran. Siguranța nu este o problemă”, se arată în mesajul postat de Ambasada Iranului la Beijing.

Postarea a fost însoțită de un videoclip în care turiști din China, care vizitau situl cultural Persepolis, capitala fostului imperiu persan, transmiteau mesaje în care garantau că Iranul este o destinație sigură.

Beijingul este un alit tradiționa al Teheranului, în timp ce turiștii veniți din China sunt una dintre sursele importante de venit.

Mesajul transmis de autoritățile iraniene vine în contextul în care în urmă cu două zile un avion de pasageri a căzut în apropiere de Teheran. Toate cele 176 de persoane aflate la bord au murit. Statele occidentale susțin că există dovezi că avionul de pasageri ar fi fost doborât de rachete iraniene. 

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri