Israelul le promite SUA că va folosi armele americane doar în conformitate cu legislaţia internaţională

Data publicării:
bombardamente in fasia gaza
Bombardamente în Fâșia Gaza. Foto: Profimedia Images

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a promis într-o scrisoare adresată guvernului american că va folosi armele furnizate de SUA numai în conformitate cu legislaţia internaţională, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a oficialului israelian.

Ea a adăugat însă că aceasta este o condiţie care se aplică mai multor aliaţi ai SUA, nu doar Israelului, scrie Agerpres, care citează dpa.

Declaraţiile purtătoarei de cuvânt survin după ce ziarul Jerusalem Post a informat despre această scrisoare, citând oficiali israelieni şi americani.

Ziarul a precizat, de asemenea, că ministrul Yoav Gallant a fost de acord să permită livrarea de ajutor umanitar cu sprijinul SUA în Fâşia Gaza „fără întrerupere”.

Scrisoarea a fost redactată după ce administraţia preşedintelui american Joe Biden a aprobat un nou memorandum de securitate naţională în februarie. Acesta nu se referă în mod specific la Israel, deşi a fost aprobat după presiuni din partea senatorilor democraţi îngrijoraţi de utilizarea armelor americane în războiul din Fâşia Gaza.

SUA au cerut Israelului să trimită scrisoarea până la mijlocul lunii martie.

Secretarul de stat american Antony Blinken urmează să informeze Congresul până pe data de 25 martie dacă angajamentele luate de Israel sunt fiabile. În caz contrar, noi livrări de arme americane către Israel ar putea fi amânate, a precizat ziarul.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri