Japonia, țara lăudată pentru aplatizarea inițială a curbei de infectare, înregistrează creșteri mari ale numărului de îmbolnăviri

Data publicării:
japonnezi cu masca indeamna populatia sta stea acasa
Foto: Tomohiro Ohsumi/Getty Images

Japonia, țară care trece prin ceea ce pare a fi al doilea val de infectări cu coronavirus, înregistrează, marți, o nouă creștere serioasă a numărului de cazuri – 1240 de noi îmbolnăviri au fost raportate, relatează CNN. Alte șase persoane au murit din cauza virusului.

Dintre noile cazuri, aproximativ un sfert sunt din capitala țării, Tokyo – este pentru a opta zi în care metropola înregistrează mai mult de 200 de noi cazuri. Două treimi dintre ele sunt cazuri în care nu poate fi descoperită sursa infectării, anunță autoritățile metropolitane.

Alte orașe mari, precum Osaka, se confruntă și ele cu multe îmbolnăviri noi, fapt ce ridică îngrijorări printre politicienii locali. Guvernatorul prefecturii Kanagawa, din apropiere de Tokyo, spune că se așteaptă ca numărul crescut de cazuri din capitala niponă să ducă la o creștere și în jurisdicția sa.

Timp de luni de zile a părut că Japonia ține foarte bine sub control epidemia. De-a lungul lunilor mai și iunie curba a fost aplatizată iar numărul de cazuri noi s-a menținut între 20 și 60. Începând din 30 iunie, însă, prima zi în care a fost depășită din nou cifra de 100 de cazuri noi, numărul îmbolnăvirilor a continuat să crească constant.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri