Joe Biden spune că relațiile China-SUA ar urma să cunoască un „dezgheţ foarte curând”

Data publicării:
Președintele SUA, Joe Biden.
Președintele SUA, Joe Biden. Foto: Profimedia

Preşedintele american Joe Biden a spus, duminică, că legăturile dintre SUA şi China vor începe să se detensioneze foarte curând, după ce Washingtonul a doborât în acest an un presupus balon chinezesc de spionaj, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Balonul a fost doborât şi totul s-a schimbat în termeni de dialog. Cred că veţi observa un început de dezgheţ foarte curând", a declarat presei Joe Biden la finalul summitului G7 de la Hiroshima.

Biden a spus că pachetul de ajutor militar include muniţie, artilerie, vehicule blindate şi antrenament. „Împreună cu întregul G7, susţinem Ucraina şi promit că nu vom pleca nicăieri”, i-a spus Biden lui Zelenski. Totodată, președintele SUA a subliniat disponibilitatea ţării sale de a ajuta la construirea capacităţii pe termen lung a Ucrainei de a se apăra şi de a descuraja agresiunea rusă, a spus Casa Albă.

Joe Biden l-a asigurat pe Volodimir Zelenski că sprijinul Washingtonului şi al celorlalţi susţinători ai Kievului „nu va slăbi” în faţa războiului declanşat de Rusia în Ucraina. „Putin nu ne va distruge determinarea, aşa cum a crezut că are puterea de a o face”, a adăugat el.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri