Joe Biden spune că victoria democraților îl plasează într-o „poziție puternică” pentru a aborda discuții cruciale cu dictatorul chinez

Data publicării:
Joe Biden
Joe Biden și-a arătat satisfacția după ce partidul său a recâștigat majoritatea în Senatul american. Foto: Profimedia Images

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat că succesul democraților în alegerile intermediare și reușita de la Senat, un partidul prezidențial păstrează majoritatea în ciuda previziunilor, îl plasează într-o poziție puternică pentru a aborda discuții cruciale cu dictatorul chinez, Xi Jinping.

„Mă simt bine şi aştept cu nerăbdare următorii doi ani”, a declarat Joe Biden la Phnom Penh, unde participă la summitul ASEAN.

Biden a sunat-o pe Catherine Cortez Masto, senatoarea democrată care și-a reînnoit mandatul din Nevada, pentru a o felicita şi a vorbit, de asemenea, cu Chuck Schumer, liderul majorităţii democrate din Senat, a transmis Casa Albă. Preşedintele a menţionat că atenţia se îndreaptă acum către statul Georgia, unde un tur de scrutin din 6 decembrie va decide cu privire la obţinerea încă unui loc în Senat. 

Partidul Democrat a câştigat, sâmbătă noapte, potrivit presei americane, locul care îi lipsea pentru a-şi menţine controlul în Senat, o victorie decisivă pentru restul preşedinţiei lui Joe Biden.

La patru zile după rezultatele dezamăgitoare pentru republicani, senatoarea democrată Catherine Cortez Masto a fost declarată câştigătoare în statul-cheie Nevada în faţa unui candidat Adam Laxalt, susţinut de fostul preşedinte american Donald Trump, potrivit estimărilor unor canale de televiziune americane.

Realegerea senatoarei democrate creşte numărul de aleşi democraţi în Senat la 50 din 100, ceea ce permite partidului lui Joe Biden să păstreze controlul asupra camerei superioare a Congresului.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri