Kiev: Forțele ruse au început o operațiune de tip steag fals care implică arme chimice în Zaporojie

Data publicării:
Russia Ukraine Military Operation Anti-Aircraft Units
Ucrainenii spun că e o încercare de a perturba contraofensiva. Foto: Profimedi Images

Serviciul de spionaj militar al Ucrainei susține că rușii ar fi început o operațiune sub steag fals cu arme chimice în regiunea Zaporojie, potrivit Kyiv Independent.

Informațiile militare ucrainene au raportat pe 27 mai că forțele ruse au început o operațiune de tip steag fals care implică arme chimice în teritoriile ocupate din regiunea Zaporijie, în ceea ce a spus că este „o încercare de a perturba contraofensiva”.

Potrivit informațiilor, soldații ruși ar fi „adevăratele victime” ale „provocarii” Moscovei. Serviciile de informații au acuzat Moscova că plănuiește să dea vina pe Ucraina folosind urme de arme chimice pe corpurile soldaților ruși ca dovezi false.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Încă de vineri serviciului de spionaj militar al Ucrainei avertiza că rușii pregătesc o provocare masivă printr-o operațiune sub steag fals în care să imite un atac asupra centralei nucleare Zaporojie în următoarele ore.

Sursa citată precizează că rușii plănuiesc un atac asupra zonei în care se află centrala nucleară. După aceea, ei ar urma să anunțe scurgerea de substanțe radioactive, motiv pentru care ar da vina pe Ucraina.

Rușii au sabotat vineri rotația planificată a personalului din misiunea de monitorizare trimisă de IAEA la Zaporojie. Potrivit Serviciului de spionaj, rușii vor să provoace comunitatea internațională pentru a efectua o anchetă detaliată ce va necesita o încetare a focului.

Rusia ar urma să folosească aceasta pentru regruparea forțelor de ocupare și să oprească contraofensiva ucraineană, conform sursei citate.

Citește și Viața în locul care ar putea deveni al doilea Cernobîl. „Dacă explodează, mai rămâne doar umbra din noi”

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri