Galerie Foto Kim Jong Un a ordonat o creșterea producției de rachete: „E o nevoie foarte urgentă. Să fim gata de război”

Data publicării:
kim jong un a vizitat fabrici de armament
Coreea de Nord ar putea lansa o rachetă balistică intercontinentală sau să întreprindă alte acțiuni militare pentru a protesta față de un summit între Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia. FOTO: Profimedia Images

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut o creștere a producției de rachete pentru a contribui la asigurarea unei „puteri militare copleșitoare” și pentru a fi gata de război, a declarat luni presa de stat KCNA, în timp ce Coreea de Sud și Statele Unite se pregătesc pentru exerciții militare anuale, transmite Reuters.

Kim Jong Un a vizitat fabrici-cheie vineri și sâmbătă. FOTO: Profimedia Images
Kim Jong Un a vizitat fabrici-cheie vineri și sâmbătă. FOTO: Profimedia Images

Kim a dat ordinul în timp ce a vizitat vineri și sâmbătă fabrici-cheie de muniții care produc rachete tactice, platforme de lansare a rachetelor, vehicule blindate și proiectile de artilerie.

Inspecția sa pe teren a fost cea mai recentă dintr-o serie de vizite la fabricile de armament, unde a ordonat producția în masă de arme, și a avut loc cu câteva zile înainte ca Coreea de Sud și SUA să înceapă exercițiile militare anuale, pe care Phenian le vede ca pe o repetiție pentru război.

Kim a menționat un „obiectiv important de a crește dramatic” capacitatea de producție de rachete pentru a satisface nevoile unităților militare de primă linie extinse și consolidate, a precizat KCNA.

„Nivelurile calitative ale pregătirilor de război depind de dezvoltarea industriei de muniții, iar fabrica are o responsabilitate imensă în accelerarea pregătirilor de război ale armatei noastre”, a declarat acesta, potrivit sursei citate.

La alte fabrici, Kim a inspectat și a condus un nou vehicul blindat utilitar de luptă și a lăudat progresele recente în modernizarea liniilor de producție pentru lansatoare de rachete multiple de calibru mare, a precizat KCNA.

A existat o „nevoie foarte urgentă” de a „crește exponențial” producția de astfel de rachete pentru a întări unitățile de artilerie din prima linie, a spus el.

„Armata noastră trebuie să asigure temeinic o putere militară copleșitoare și o pregătire solidă pentru a face față oricărui război în orice moment, astfel încât inamicul să nu îndrăznească să folosească forța și să fie anihilat dacă o face”, a declarat Kim.

Coreea de Sud și Statele Unite au declarat luni că vor organiza exercițiile de vară Ulchi Freedom Guardian în perioada 21-31 august pentru a-și îmbunătăți capacitatea de a răspunde la amenințările nucleare și cu rachete în continuă evoluție ale Coreei de Nord.

Coreea de Sud și Statele Unite se pregătesc pentru exerciții militare

Coreea de Nord a denunțat exercițiile militare ale aliaților ca fiind o repetiție pentru un război nuclear.

Exercițiile din acest an se vor desfășura la „cea mai mare scară de până acum”, mobilizând zeci de mii de soldați din ambele părți, precum și din unele state membre ale Comandamentului ONU, pentru aproximativ 30 de programe de antrenament pe teren, potrivit Statului Major Întrunit (JCS) al Coreei de Sud.

„Exercițiile sunt un element esențial pentru menținerea unei poziții de apărare combinată robustă în caz de urgență - absolut necesară pentru a răspunde la amenințarea militară tot mai mare din partea Coreei de Nord”, a declarat purtătorul de cuvânt al JCS, colonelul Lee Sung-jun, în cadrul unui briefing.

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că a furnizat arme Rusiei pentru războiul său din Ucraina, inclusiv obuze de artilerie, rachete de umăr și rachete.

Coreea de Nord și Rusia au negat orice tranzacții de arme.

Liderii Coreei de Sud, Statelor Unite și Japoniei vor discuta, de asemenea, despre cooperarea în materie de securitate cu privire la Coreea de Nord, Ucraina și alte probleme atunci când se vor reuni pentru un summit trilateral pe 18 august la Camp David.

KCNA a declarat separat, luni, că Kim a vizitat „zonele afectate de taifun” după ce furtuna tropicală Khanun a măturat peninsula coreeană săptămâna trecută, inundând terenurile agricole.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri