Macron convoacă o nouă ședință de criză la Paris după a treia noapte de haos și violență pe străzile orașelor franceze

Data publicării:
Incendiu arde în mijlocul unei străzi în Franța
Franța este zguduită de proteste violente soldate cu lupte de stradă, distrugeri și mii de arestări: Foto: Profimedia

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va conduce o nouă întâlnire de criză la guvern, vineri, după ce noi proteste violente au erupt în țară pentru a treia noapte la rând, ca urmare a uciderii de către polițiști a unui tânăr de 17 ani la începutul săptămânii, relatează Reuters.

Reuniunea de criză de la vârful guvernului francez va avea loc la ora locală 11:00, a anunțat presa locală care citează președinția Franței.

Joi noapte, în jur de 421 de persoane au fost arestate în toată Franța, conform ministrului de interne, Gerald Darmanin, care a desfășurat 40.000 de polițiști într-o încercare de a domoli tensiunile.

În Nanterre, cartierul muncitoresc de lângă Paris unde a fost ucis tânărul de 17 ani, identificat cu numele Nahel M, protestatarii au incendiat mașini, au baricadat străzi și au aruncat cu proiectile în direcția poliției.

Scenele violente s-au petrecut la puțin timp după un marș pașnic în omagiul tânărului ucis.

În centrul Parisului, protestatarii au spart un magazin de haine, iar mai mulți oameni au fost arestați după ce au spart ferestrele unor magazine de-a lungul Rue de Rivoli.

Clipurile video de pe rețelele sociale arată numeroase locuri incendiate în orașe din țară, inclusiv un depou de autobuze dintr-o suburbie la nord de Paris și un tramvai incendiat la Lyon.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri