Macron, extrem de critic la adresa lui Boris Johnson, într-o discuție privată: „E necioplit. Un clovn care face mereu același circ”

Data actualizării: Data publicării:
Emmanuel Macron gesticulează vorbind cu Boris Johnson
Foto: Profimedia Images

Divergențele dintre Franța și Marea Britanie ar putea lua o nouă întorsătură, după ce președintele Emmanuel Macron l-ar fi criticat dur pe premierul britanic pentru „atitudinea de necioplit” de care a dat dovadă în criza migranților din Canalul Mânecii. Președintele francez ar fi declarat, în cadrul unei conversații private, că Boris Johnson este „un clovn” care „recurge la gesturi lipsite de eleganță și face mereu același circ”, potrivit publicației franceze Le Canard Enchaîné citată de The Guardian.

Potrivit sursei citate, președintele Macron ar fi spus despre Boris Johnson că are o atitudine de necioplit. Caracterizarea a fost făcută de liderul francez în contextul în care acesta s-a plâns de comportamentul premierului britanic în urma discuțiilor telefonice pe care cei doi le-au avut miercuri, după ce o barcă cu refugiați s-a scufundat Canalul Mânecii.

Macron s-a arătat deranjat de faptul că Johnson a transmis Franței, într-o scrisoare făcută publică pe Twitter, „să își ia migranții înapoi”.

„Acum două zile am vorbit cu premierul Johnson la modul serios”, a declarat Macron într-o conferință de presă, după mesajul postat de acesta pe Twitter. „În ce mă privește, voi continua să mă țin de cuvânt, așa cum fac cu toate țările și cu toți liderii. Mă surprind însă unele metode de abordare, atunci când acestea nu sunt serioase. Nu comunicăm unii cu alții pe astfel de subiecte prin intermediul Twitter și prin intermediul unor scrisori pe care le dăm publicității în această manieră”, a declarat Macron în conferință.

Potrivit presei franceze, în privat, Macron a fost mult mai dur în aprecierile la adresa premierului de la Londra.

Publicația îl citează pe președintele francez spunând: „BoJo vorbește cu mine deschis, totul decurge bine, discutăm ca doi oameni mari și apoi recurgem la gesturi lipsite de eleganță. Este mereu același circ”.

„E trist să vedem că o țară atât de importantă, cu care am putea face enorm de multe lucruri împreună, este condusă de un clovn”, ar fi adăugat Macron.

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri