Video&Foto Maia Sandu a vizitat Borodianka, Bucha și Irpin: Comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea și a pedepsi crimele

Data actualizării: Data publicării:
maia sandu este in ucraina
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este în Ucraina. FOTO: Facebook Ambasada Ucrainei în Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este în Ucraina. Ea a vizitat orașele Borodianka, Bucha și Irpin și va discuta cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Maia Sandu este în Ucraina la invitația lui Volodimir Zelenski, a transmis Ambasada Ucrainei în Republica Moldova.

Este o tragedie greu de descris în cuvinte, a transmis președintele Republicii Moldova.

"Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpin. Am văzut și locul unor morminte comune din Bucha, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte.

De patru luni, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict", a transmis Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este în Ucraina. FOTO: Facebook Maia Sandu
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este în Ucraina. FOTO: Facebook Maia Sandu

Ea și-a exprimat susținerea "pentru curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei."

"Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană", a subliniat Maia Sandu.

maia-sandu-ucraina-ambasada-fb1
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este în Ucraina. FOTO: Facebook Ambasada Ucrainei în Republica Moldova

În cursul zilei, Maia Sandu va discuta cu președintele ucrainean, iar apoi cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă, a comunicat Ambasada Ucrainei în Republica Moldova.

Şefii de stat şi de guvern ai UE au acordat joi Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la aderarea la UE, după ce anterior, Comisia Europeană făcuse o recomandare în acest sens.

Acest statut este primul pas spre aderarea celor două ţări la UE, proces care ar putea fi reversibil în cazul în care acestea nu se conformează reformelor cerute de executivul comunitar în ceea ce priveşte independenţa justiţiei, lupta împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate sau aplicarea legii care limitează puterea oligarhilor.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri