Exclusiv Maia Sandu nu se simte în pericol: „Mama este întotdeauna îngrijorată”

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2024-03-06 213945
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Foto: captură video Digi24

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, luni, în cadrul unui interviu la „Jurnalul de Seară” de la Digi24, că „noi cu toții suntem în pericol într-o situație când Kremlinul atacă o țară suverană”, Ucraina, dar că ea, personal, nu se simte în pericol. „Cred că noi cu toții la Chișinău am simțit un pericol mai mare atunci când a început acest război. Acum știm că avem prieteni puternici, inclusiv aici la București”, a mai afirmat liderul de la Chișinău.

„Noi cu toții suntem în pericol într-o situație când Kremlinul, Federația Rusă atacă o țară independentă, suverană. Acest risc este peste tot. Eu, personal, nu mă simt în pericol. Grija mea personală este siguranța cetățenilor Republicii Moldova și tot ce facem noi, este să păstrăm pacea, siguranța și să facem totul ca această pace și siguranță să fie și mai puternice, deci să avem acest grad de certitudine și pentru viitorul apropiat și pentru viitorul îndepărtat, deci pe termen mediu și lung.

Cred că noi cu toții la Chișinău am simțit un pericol mai mare atunci când a început acest război. Acum știm că avem prieteni puternici, inclusiv aici la București. Domnul președinte Klaus Iohannis a spus asta în repetate rânduri, că Republica Moldova nu va fi abandonată. Avem prieteni peste tot în UE, dincolo de UE și aceasta ne dă încredere că suntem în siguranță.

Bineînțeles, mama este întotdeauna îngrijorată, indiferent dacă pericolul este mai mare sau mai mic. Dar cu toții înțelegem că trebuie să ținem țara în siguranță și facem cu toții tot ce putem pentru asta”, a afirmat Maia Sandu.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri