Foto 15.330 de km alergați într-un an. Un bărbat de 53 de ani a alergat un maraton în fiecare zi din 2022 pentru a strânge 1 milion de euro

Data publicării:
Gary McKee
Gary McKee alergând unul dintre maratoanele zilnice din 2022 pentru lupta împotriva cancerului. Foto: Profimedia Images

Un britanic şi-a atins, în ultimele ore ale anului care s-a încheiat, obiectivul pe care şi l-a stabilit pentru 2022: să strângă un milion de lire sterline pentru lupta împotriva cancerului, alergând 365 de maratoane în 365 de zile, transmite duminică AFP.

Gary McKee, în vârstă de 53 de ani, a încheiat sâmbătă, pe o ploaie de iarnă, cel de-al 365-lea maraton al anului în care a alergat în total 15.330 de kilometri. El a fost întâmpinat de o mică mulţime de suporteri, nu departe de locuinţa sa.

Tată a trei copii, Gary McKee, care locuieşte în Cleator Moor, în nord-vestul Angliei, şi-a atins însă obiectivul financiar abia câteva ore mai târziu, când a ajuns la suma de un milion de lire sterline (1,13 milioane de euro) în beneficiul asociaţiei Macmillan Cancer Support. Suma continua să crească duminică, notează AFP.

„Uau”, a scris el pe Twitter sâmbătă seara, transmite Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Gary McKee nu se află la prima provocare în beneficiul organizaţiilor caritabile. Anterior, el a traversat Brazilia pe bicicletă, a urcat pe Kilimanjaro, a vâslit pe distanţe echivalente cu Canalul Mânecii, a alergat 100 de maratoane în 100 de zile în 2017 şi apoi a încheiat 110 maratoane în 110 zile în 2021.

El a ridicat considerabil ştacheta în 2022, an în care a avut nevoie de 22 de perechi de pantofi de alergare.

În timp ce alerga, deseori dimineaţa, înainte de a pleca la muncă la un centru de tratare a deşeurilor nucleare, i s-au alăturat mulţi anonimi sau chiar sportivi, precum antrenorul englez de rugby Kevin Sinfield.

„Străzile erau pline de lume, ploua, dar toată lumea aplauda şi striga”, a declarat Gary McKee pentru BBC la încheierea celui de-al 365-lea maraton din 2022. „O să-mi amintesc mereu”, a adăugat el.

Gary McKee a declarat pentru site-ul de specialitate runnersworld.com că nu este interesat de o eventuală omologare a reuşitei sale. „Nu recordurile contează, ci a ajuta oamenii”, a spus el.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri